Fördelarna med det röda mullbärsträdet

Kvistar från det röda mullbärsträdet ger boskap
Löv och kvistar från det röda mullbärsträdet ger boskap och rådjur.

Vincent Van Gogh blev så inspirerad av dess hisnande skönhet att han målade "The Mulberry Tree" 1889. Ett annat litterärt geni före honom, William Shakespeare, planterade ett 1609 i Stratford-upon-Avon. Det vördade mullbärsträdet har väckt passion, känslor och känslor i flera litteratur- och konstverk genom eonerna, inklusive Paul Celans dikt "Du Darfst", Elizabeth Bowens "Mullbärsträdet" och Jude Deverauxs roman med samma namn. Den populära barnramsan "Here We Go Around the Mulberry Bush" hyllar också trädet. Lövfällande röda mullbärsträd (Morus rubra) är lika användbara som de är ikoniska.

Tuff och tålig

Mullbärsträd är tuffa och står emot föroreningar, torka och de flesta skadedjur. Medan träden föredrar fuktiga och bördiga jordar, kommer de fortfarande att växa och frodas i en mängd olika jordtyper och växtförhållanden utan mycket krångel.

Landskapsarkitektur användningsområden

Röda mullbärsträd växer bäst i US Department of Agricultures hårdhetszoner 8 och 9 och gör vackra prydnadstillägg till stora trädgårdar och gräsmattor. Mogna träd växer snabbt och når höjder mellan 33 och 50 meter, vilket ger skugga och avskildhet. Röda mullbärsträd planterade i rader nära motorvägar och längs fältens utkanter fungerar som effektiva vindskydd.

Vilda värde

Lövfällande röda mullbärsträd (Morus rubra) är lika användbara som de är ikoniska
Lövfällande röda mullbärsträd (Morus rubra) är lika användbara som de är ikoniska.

Röda mullbärsträd främjar den biologiska mångfalden i en region genom att locka till sig en uppsjö av djur och fåglar. Röd frukt av mullbärsträd, eller mullbär, lockar till sig däggdjur inklusive ekorrar, tvättbjörnar, räv, opossums och rådjur. Fåglar som lockas till dem inkluderar kattfåglar, kardinaler, lila grackles, crested flugsnappare, hackspettar och duvor. Löv och kvistar från det röda mullbärsträdet ger boskap och rådjur. Löv ger mat åt den röda amiralen och fjärilslarver för sorgkappan.

Hälsofördelar

Mullbärsfrukter är söta och en utmärkt källa till vitamin A, C, protein, kalcium, järn och fibrer. Antioxidant resveratrol i mullbäret främjar allmän hälsa och hjärthälsa. Antocyaminer, pigment som ger frukten sin färg, har antioxidantegenskaper. Mullbär minskar risken för stroke och blodproppar. Frukterna har också matsmältningsegenskaper och hjälper till att lindra magproblem. Löv av mullbärsträdet tros hjälpa till med viktminskning, sänka blodsockernivån, sänka kolesterolnivån, stärka benmassan, förbättra huden, dämpa högt blodtryck, förbättra matsmältningen och hjälpa mot förstoppning.

Kommersiella fördelar

Mullbärsträd är hållbart och kan användas som staketstolpar, grindar, tunnbinderi, lantbruksredskap, kistor och möbler. Infödda européer använde den inre barken på träden för att göra tråd och rep.