Hur tar man hand om en hirslila baron?

Att odla Pennisetum glaucum 'Purple Baron'
Att odla Pennisetum glaucum 'Purple Baron', mer känd som prydnadshirs, är hur lätt som helst.

Att odla Pennisetum glaucum 'Purple Baron', mer känd som prydnadshirs, är hur lätt som helst. Det är det perfekta valet för trädgårdsmästaren av typen "Jag gillar inte trädgårdsarbete men vill ändå ha en trädgård". Ett prydnadsgräs som vid full mognad utvecklar en djupt lila färg, det växer bra i Sunset Climate Zones 1 till 24. Dess höga blomstjälkar, som påminner om starr, blommar hela sommaren och hösten, med vinterfröhuvuden som är lika intressanta. Även om Purple Baron är en bekymmersfri växt, maximerar några enkla kulturella vanor tillväxt och blomning.

1

Applicera ett 1- till 5,10 cm lager kompost runt varje planta. Kompost tillför en långsam, men konsekvent tillförsel av näringsämnen till jorden. Purple Baron är inte en tung matare och borde inte behöva gödsel när den odlas i rik jord.

2

Vattna en gång i veckan med 2,50 cm vatten under varmt, torrt väder, speciellt om det växer i full sol. Annars är Purple Baron torktolerant.

3

Beskär död tillväxt tillbaka till marken eller till en frisk del under vintern. Purple Baron kräver ingen annan typ av beskärning.