Hur tar man hand om den röda lucy ros från sharonträdet?

"Lucy" ros från Sharon (Hibiscus syriacus "Lucy") är en lövfällande buske som kan tränas som ett litet träd
"Lucy" ros från Sharon (Hibiscus syriacus "Lucy") är en lövfällande buske som kan tränas som ett litet träd med flera stammar.

"Lucy" ros från Sharon (Hibiscus syriacus "Lucy") är en lövfällande buske som kan tränas som ett litet träd med flera stammar. I det amerikanska jordbruksdepartementets växthårdhetszoner 5 till 8, når denna växt 8 till 12 meter hög och sprider sig 4 till 6 meter bred. Röda dubbla blommor når 8 centimeter breda på sommaren, varar till hösten. Detta träd med lågt underhåll lockar fjärilar till gården samtidigt som det tolererar varma temperaturer och extrem luftfuktighet.

1

Undersök planteringsplatsen där "Lucy"-rosen från Sharon planteras medan den fortfarande är liten och kan transplanteras. Detta träd växer bäst i full solexponering, vilket är sex till åtta timmars direkt solljus varje dag. Den bästa jorden för detta träd är rik på organiska material och dränerar bra. Om stora pölar dyker upp efter vattning och stannar i timmar, är platsen för blöt och trädet måste flyttas.

2

Bred ut ett 5,10 cm lager av väl ruttnad kompost runt "Lucy" rosen av Sharon med en spade på våren. Håll komposten minst 15 centimeter från stammen. Strö ut komposten ända ut till de yttre grenarnas dropplinje och jämna till den med en kratta. När komposten långsamt bryts ner, tillför den långsamt frigörande näringsämnen till rötterna.

3

Vilket är sex till åtta timmars direkt solljus varje dag
Detta träd växer bäst i full solexponering, vilket är sex till åtta timmars direkt solljus varje dag.

Täck komposten med 5 centimeter organisk kompost som strimlad bark eller löv. Mulch håller tillväxten av ogräs under kontroll och förhindrar snabb förlust av markfuktighet. Det kyler också jorden så att rötterna inte överhettas.

4

Beskär trädet på senvintern till tidig vår med hjälp av handbeskärare. Rose of Sharon träd blommar på ny tillväxt. Klipp ner grenarna för att forma trädet. Att bara lämna två eller tre knoppar på varje gren ger färre blommor, men de blir större. Ta bort alla döda eller skadade grenar när som helst.

5

Vattna jorden runt trädets bas när det inte faller något regn medan plantan växer. Detta träd kräver minst en tum vatten per vecka. Vattna inte trädet medan det är vilande på vintern.