Sätt att skrämma bort fåglar

Detta är en av de äldsta metoderna som används av människan för att skrämma bort fåglar
Detta är en av de äldsta metoderna som används av människan för att skrämma bort fåglar.

Om du har en hemträdgård eller en gård har du förmodligen många ovälkomna bevingade besökare. Detta kan vara en enorm huvudvärk under blomnings- eller skördesäsongen, eftersom fåglarna sannolikt attackerar blommorna eller nymogna frukter - eller, i vissa fall, till och med innan de mognar. Följ några olika metoder för att säkerställa att din trädgård eller gård är säker från dessa bevingade inkräktare.

Fågelskrämma

Detta är en av de äldsta metoderna som används av människan för att skrämma bort fåglar. Res en fågelskrämma gjord av pinnar och hö, klädd i mänskliga kläder. Du behöver ingen stor skicklighet för att göra en fågelskrämma. Allt du behöver göra är att göra en läskig figur som ser mänsklig ut med en kruka för ett huvud, hö stoppat i en gammal skjorta och en pinne som håller upp den. Fåglar förvirrar fågelskrämmor för människor och kommer omedelbart att försvinna.

Glänsande föremål

Ljudavskräckare skapar gälla ljud som skrämmer bort fåglarna
Ljudavskräckare skapar gälla ljud som skrämmer bort fåglarna.

Dessa är de billigaste metoderna för att driva bort fåglar från din trädgård. Fåglar flyr från lysande saker, särskilt när det är mycket soligt. Solljuset reflekteras från föremålen för att skrämma fåglarna. Du kan använda alla slags glänsande material: CD-skivor, stanniol, gamla aluminiumtallrikar eller pajformar. Häng dem i din trädgård med jämna mellanrum, så kommer de att göra susen.

Kraftfulla magneter

Tack vare tekniska innovationer kan du hitta flera sorters utrustning för att skrämma bort fåglar och djur. Du kan använda en kraftfull magnet för att stöta bort fåglarna. Magneten stör fåglarnas riktningskänsla och förvirrar dem; de kommer att hålla sig borta från radien av magnetfältet. Antalet magneter eller deras styrka beror på storleken på din trädgård/gård.

Ljudavskräckande och elektriska spår

Ljudavskräckare skapar gälla ljud som skrämmer bort fåglarna. Att använda dem är en effektiv, ickevåldsmetod för att hålla fåglar borta från din egendom. Ett annat alternativ är Electric Track, en enhet som ger fågeln (eller någon människa) en elektrisk stöt vid beröring. Dessa elektriska stötar är tillräckligt låga för att vara ofarliga men irriterande. Denna enhet är praktisk för användning i mindre utrymmen.