Installation av vävt trådstängsel

Till exempel ett vävt trådstängsel
När din trädgård har oönskade besökare är det bästa sättet att stoppa dem genom att installera ett staket, till exempel ett vävt trådstängsel.

Du kan plågas av osynliga skadedjur på din trädgård, äta råvaror och blommor och i allmänhet förstöra platsen. När din trädgård har oönskade besökare är det bästa sättet att stoppa dem genom att installera ett staket, till exempel ett vävt trådstängsel. Dessa robusta, zinkbelagda metallstängsel kan utesluta en mängd olika besvärliga djur, inklusive familjens hund, utan att bryta banken.

Vävd tråd

Get- och fårbönder använder ofta vävda trådstängsel på grund av dess robusta, men stretchiga, natur. Metoden med vilken vävd tråd är konstruerad ger den denna speciella design. Istället för skärningspunkterna mellan vertikala och horisontella trådar som var och en har en liten svets, är vävd tråd ansluten till en ögla så när tryck appliceras kan den ge istället för att sakta självförstöra. Den är inte helt oförstörbar, rostar ofta med åldern, men för tillfälligt bruk kan vävd tråd vara den bästa lösningen. Vävd tråd är tillräckligt tung för att installeras och tas bort upprepade gånger utan att skada nätet.

Köper vävd tråd

Ett trädgårdsstaket med vävt tråd är enkelt att installera
Ett trädgårdsstaket med vävt tråd är enkelt att installera och enkelt att göra på en helg.

När du köper vävd tråd kommer du att se att varje rulle är märkt med en rad siffror åtskilda av bindestreck. Siffror som 1047-12-11 är vanliga sevärdheter, men att veta vad dessa betyder hjälper dig att välja rätt staket för dina behov. De två sista siffrorna i den första siffran anger höjden på staketet, i tum. En 1047-12-11 är 119 centimeter lång. De första siffrorna i den första uppsättningen siffror är hur många horisontella trådar som vävs in i rullen, i detta fall 10. Siffran efter det första strecket anger hur långt ifrån varandra de vertikala trådarna är placerade. Den sista siffran är mätaren på de inre trådarna - de övre och nedre trådarna är vanligtvis två storlekar större.

Bygg ditt staket

Ett trädgårdsstaket med vävt tråd är enkelt att installera och enkelt att göra på en helg. Du kan använda T-stolpar för den enklaste installationen och demonteringen för ett tillfälligt staket, placera stolparna inte mer än åtta fot från varandra, med en i varje hörn. Specialklämmor är utformade för att fungera med T-stolpar som hakar över trådsträngen på vardera sidan och låser på plats - den vävda tråden ska vara uppradad mot den tillplattade, nubbade sidan av T-stolpen. I allmänhet är det bästa stället att börja på ena sidan av din grind, men lämna tillräckligt med material så att du kan vika tillbaka det över stolpen för att undvika att lämna en skarp kant. När du har klippt den första stolpen på minst tre ställen, sträck materialet manuellt till nästa stolpe, håll rullen upprätt. Om du fortsätter att sträcka och klippa medan du går, har du ditt nya staket installerat på nolltid.

Särskilda överväganden

Om din trädgård plågas av djurbanditer kan du behöva modifiera ett vanligt vävt trådstängsel för att ta hänsyn till detta. Kaniner och andra grävande djur kan uteslutas genom att fästa ett 4 meter högt stycke sexkanttrådsstängsel, begravt cirka 30 centimeter under marken, till det ursprungliga stängslet med tråd- eller plastband. Opossums, tvättbjörnar och andra klättrande skadedjur kommer att behöva extra delar av elstängsel längs toppen. Rådjur kan också uteslutas med elektriska trådar överst på ditt stängsel, men avståndet bör vara betydligt bredare eftersom de kan rensa ett 6 meter stängsel när de provoceras.