Woodsy landskapsplanering idéer

Att plantera små trädgårdar med färgglada växter kan skapa en vårkänsla till ett mörkt skogslandskap när som
Att plantera små trädgårdar med färgglada växter kan skapa en vårkänsla till ett mörkt skogslandskap när som helst på året.

Skogiga landskap skapar en designutmaning. Även om de ger ditt landskap en naturlig estetik skapar träd och buskar skuggiga förhållanden som begränsar växtvalet. Woodsy landskap ger också begränsat utrymme för funktioner som kan lägga till visuellt intresse. Att känna till rätt växter att använda och hur man använder funktioner som fungerar med landskapet är avgörande när man anlägger ett skogsområde.

Växter och marktäckare

Att plantera små trädgårdar med färgglada växter kan skapa en vårkänsla till ett mörkt skogslandskap när som helst på året. Skuggälskande växter trivs ofta i de porösa jordar som finns i ett skogslandskap. De kräver också lite gödsel, men se till att vattna dem när jorden torkar ut. Mogna träd drar vatten och näring från jorden, vilket lämnar lite till mindre växter i närheten. Av denna anledning, välj torka-resistenta, skuggtoleranta växter, eller lägg till organiskt material i jorden och kompostmaterial runt träd. Redwood syra tillägger en pop av färg och skapar en klöverliknande matta runt dina träd, med rosa eller vita blommor som blommar på våren. Ettåriga som impatiens, begonia och caladium förgyller också ett skogslandskap. Om marken under dina träd är fuktig, använd skuggälskande växter som föredrar våta förhållanden som hostor, ormbunkar och mossor. Skapa upphöjda bäddar mellan träd eller i gläntor som är minst en fot höga om du använder växter som föredrar torrare jordar.

Vägar

Lägg till en torrvattenfunktion som en stenträdgård anordnad för att föreslå en vattenfunktion
Istället för växter, lägg till en torrvattenfunktion som en stenträdgård anordnad för att föreslå en vattenfunktion.

Stigar och gångvägar är inte bara för blomsterträdgårdar. I ett skogslandskap låter stigar dig njuta av din skog samtidigt som du håller fötterna torra och undviker blöt eller taggig vegetation. De minimerar också skador på dina växter genom att ge gästerna ett säkert område att vandra genom som inte inkluderar din jord eller trädgårdsbäddar. Skapa en trädbevuxen trädgårdsgång med hjälp av trappstenar, barr, strimlat eller flisat trä eller grus. Kanta stigen med små växter eller stora stenar för bättre sikt och struktur.

Röjningar

Små gläntor med bänkar, bord eller en samlingspunkt är ett idealiskt komplement till stigar och de bryter upp täta skogsområden. Att rensa ett litet område i ditt skogslandskap ger en plats att koppla av och njuta av det naturliga landskapet. Röjningar tillåter också solsken att nå jorden, vilket ger dig en möjlighet att inkludera livfulla, solälskande växter i ditt landskap. Använd prydnadsgräs och blommande växter längs kanterna på gläntan för att lägga till visuellt intresse och för att locka vilda djur, insekter och fåglar. Trädcirklar skapar en idealisk glänta. Om du har ett område där träd växer naturligt på detta sätt, placera en eldstad eller en stenbänk eller ett bord i detta område och kant det med vegetation eller små stenar för att få besökarna att sitta och koppla av.

Stenar

Ibland kräver landskapsplanering med blommor eller annan växtlighet mer tid och omsorg än du kan ge. Detta betyder inte att du inte kan lägga till färg och intresse till ditt skogslandskap. Istället för växter, lägg till en torrvattenfunktion som en stenträdgård anordnad för att föreslå en vattenfunktion. Skapa till exempel en grussjö genom att installera två rader av stenblock och fyll utrymmet däremellan med grus eller färgglada småsten. En torrvattenfunktion kan också fungera som en uppsamlingsbassäng eller kanal för att kontrollera avrinning. Sätt stenblock längs kanterna av ditt landskap, eller i en glänta för att lägga till struktur och visuellt intresse.