Varför mognar inte mina tomater?

Att ge tomatplantan en lätt trimning hjälper till att fokusera näringsämnena i plantan till de tomater du
Att ge tomatplantan en lätt trimning hjälper till att fokusera näringsämnena i plantan till de tomater du försöker mogna.

Du förberedde trädgårdsjorden ordentligt, köpte friska tomatplantor och gav rätt mängd näringsämnen och vatten. Nu återstår bara att skörda frukten av ditt arbete, men det finns ett problem. De tomater (Lycopersicon esculentum) du är sugen på på en sallad eller smörgås kommer helt enkelt inte att mogna. Det finns några knep du kan använda för att få fram den klarröda färgen ur dina värdefulla tomater.

Fukt

Fukt spelar en viktig roll med alla trädgårdsväxter, och tomater är inget undantag. Kraven på en tomatranka förändras under livscykeln. Under vinstockars tillväxt, blomning och initial fruktproduktion är vattenbehovet höga. Men när tomater börjar mogna krävs mindre vatten. Att minska mängden vatten hjälper till att uppmuntra tomaterna att mogna och mogna. Att minska mängden vatten när tomater börjar mogna kommer också att bidra till att minska sannolikheten för sjukdomar, såsom sen smuts, på blad, stjälkar och frukt.

Beskärning

Att minska mängden vatten hjälper till att uppmuntra tomaterna att mogna
Att minska mängden vatten hjälper till att uppmuntra tomaterna att mogna och mogna.

Att ge tomatplantan en lätt trimning hjälper till att fokusera näringsämnena i plantan till de tomater du försöker mogna. Nyp eller använd desinficerade beskärare för att ta bort nedre extremiteter och löv, särskilt de som visar tecken på döende, potentiell sjukdom eller som inte stöder vinstocken. Att fokusera så mycket av de tillgängliga näringsämnena till frukten kommer att hjälpa till med mognad.

Ta bort frukten

Ta bort blommor och små frukter med desinficerade beskärare. Som regel, om blommor kommer sent och inte kommer att ge frukt vid den första frosten eller om små tomater finns och sannolikt inte kommer att nå en användbar storlek, bör de tas bort. Stora mängder av de tillgängliga näringsämnena kan användas för att stödja blommor och små frukter som aldrig kommer att producera mogen frukt. Att koncentrera näringsämnena på den större frukten hjälper till att uppmuntra frukten att mogna och mogna.

Rötter

Försök att lura tomatplantan att bli klar för säsongen. Tänk på att tomater, till en växt, är ett medel för reproduktion. Försök att dra lite för att flytta rötterna eller till och med skära rötterna runt en tomatplanta med en spade för att lura plantan att tvinga frukten att mogna innan den dör. Skada inte rötter till den punkt där näringsämnen inte längre reser uppför vinstocken.