Sätt att grönska på gården efter att ha dödat ogräs

När du framgångsrikt har dödat ogräset på din trädgård kan du börja vidta åtgärder för att öka gräsets hälsa
När du framgångsrikt har dödat ogräset på din trädgård kan du börja vidta åtgärder för att öka gräsets hälsa.

Eftersom ogräs stjäl välbehövlig näring från gräset, kan de hindra ditt gräs från att bli den attraktiva, frodiga gröna färgen som du tänkt dig. När du framgångsrikt har dödat ogräset på din trädgård kan du börja vidta åtgärder för att öka gräsets hälsa. Dessa ansträngningar kommer att resultera i en gräsmatta som är estetiskt tilltalande och en plats att samlas med familj och vänner.

Jordtest

Utför ett jordtest för att avgöra vilka näringsämnen din gräsmatta kan sakna. Det är viktigt att din jord innehåller den idealiska mängden kväve, fosfor och kalium för att producera grönt gräs. Många gånger är det allt du behöver att bara lägga till lite kalk, men du vet inte förrän du utför jordtestet. Du kan få ett jordtest från ditt länsförlängningskontor, lokala hem- och trädgårdscenter eller från de flesta hemförbättringsbutiker.

Gödsla med gräsklipp

Dra bort eventuella fläckar av dött ogräs från din trädgård så att nytt gräs kommer att kunna växa i dess
Dra bort eventuella fläckar av dött ogräs från din trädgård så att nytt gräs kommer att kunna växa i dess plats.

Efter att du har korrigerat din jord baserat på ditt jordtest, fortsätt att gödsla din gräsmatta naturligt. Enligt University of Connecticut kommer att tillåta gräsklipp att stanna kvar på din trädgård efter klippning minska behovet av kemiska gödningsmedel med 50 procent. När ditt gräs når en höjd av 3 till 9 centimeter högt, klipp tillbaka det till 2 till 6 centimeter och lämna klippet där det faller. Gräsklippet släpper ut kalium, kväve och fosfor tillbaka i jorden när de bryts ner organiskt, vilket kommer att leda till friskare gräs.

Vatten

Det är viktigt att vattna din gräsmatta, och den tid på dagen du schemalägger din vattning gör faktiskt skillnad i gräsets färg. Börja vattna ditt gräs på morgonen när daggen fortfarande ligger på marken. Detta ger gräset tid att suga upp vattnet, verser på eftermiddagen när solen avdunstar mycket av det. Att vattna ditt gräs på natten är inte heller idealiskt, eftersom jord som får ligga i blöt under en längre tid riskerar att drabbas av sjukdomar.

Nytt gräs

Dra bort eventuella fläckar av dött ogräs från din trädgård så att nytt gräs kommer att kunna växa i dess plats. Sprid gräsfrön över området med en fröspridare och kratta sedan ner fröna i jorden. Täck området med 0,30 cm organisk kompost och vattna sedan området tre gånger om dagen tills du börjar se nya grässtrån börja växa upp. När gräset har groddat kan du minska vattningen till en till två gånger per dag. Om du har större delar av gården där ogräs en gång stått och inte vill vänta på att nya frön ska växa, kan du välja att lägga ner torv i det området istället.