De bästa sätten att hålla en hortensia levande längre

Franska hortensiablommor varierar i färg
Franska hortensiablommor varierar i färg, baserat på jordens pH; sur jord ger blå blommor, medan alkalisk jord ger rosa blommor.

Hortensior har rykte om sig att vara svårodlade, men det är de inte om man förstår deras växande behov. De trivs i fuktiga, milda klimat med rik jord. Sorterna sträcker sig från små, kompakta buskar till långa, vidsträckta vinstockar, så du är säker på att hitta en som passar din trädgård. Franska hortensiablommor varierar i färg, baserat på jordens pH; sur jord ger blå blommor, medan alkalisk jord ger rosa blommor.

Mängd

Att hålla din hortensia frisk börjar med att välja en sort som passar ditt klimat. De stora, pråliga hortensiorna som odlas i hela södern tolererar inte kallt klimat, men växer bra i US Department of Agriculture växthärdighet zoner 6 till 9. Dessa inkluderar Oakleaf Hydrangea (Hydrangea quercifolia) och Bigleaf Hydrangea (Hydrangea macrophylla). Panicle Hydrangea (Hydrangea paniculata) och Smooth Hydrangea (Hydrangea arborescens) tolererar ett bredare klimatområde och är härdiga mellan USDA-härdighetszonerna 4 till 9.

Plats

Placera hortensia i ett soligt fönster
Håll jorden jämnt fuktig, men inte blöt och placera hortensia i ett soligt fönster.

Hortensior växer bäst i ett område som får sol på morgonen, följt av fläckig skugga på eftermiddagen. I full sol vissnar de och blommorna får mindre färg. Hortensior föredrar också ett område med god luftcirkulation för att avvärja svampsjukdomar och ett område som skyddas av hårda vindar. En plantering mot en vägg eller staket, eller bland andra träd och buskar, är idealisk.

Markförhållanden

Hortensior föredrar rik, fuktig jord, men tolererar inte fuktig, dåligt dränerande jord. Ändra jordar före plantering med kompost eller komposterad gödsel. Vattna ofta för att hålla jorden jämnt fuktig under hela växtsäsongen. Hortensior behöver vattnas då och då under den vilande säsongen under torrt väder. Dessa törstiga växter behöver också regelbunden gödning för att producera högkvalitativa blommor. Behandla dem med kvävegödsel när de först ger tillväxt på våren och två eller tre gånger till under växtsäsongen.

Florist hortensior

Hortensior är vackra krukväxter, men dessa växter kräver extra skötsel. Ta först av eventuella omslag runt grytan så att luften cirkulerar fritt. Håll jorden jämnt fuktig, men inte blöt och placera hortensia i ett soligt fönster. Efter blomningen, beskär hortensiaen tillbaka till två till tre blad och plantera om den i bördig krukjord. Hortensior i krukor kan även planteras utomhus om du bor i ett område med milda vintrar.