Vattenmeloner i en m2 trädgård

Vattenmeloner (Citrullus lanatus) är kända för sin slingrande
Vattenmeloner (Citrullus lanatus) är kända för sin slingrande, kraftiga tillväxt - vilket knappast tycks matcha det städade, begränsade utseendet på en m2 trädgård.

Vattenmeloner (Citrullus lanatus) är kända för sin slingrande, kraftiga tillväxt - vilket knappast tycks matcha det städade, begränsade utseendet hos am2 -trädgården. Men med rätt avstånd, växtval och skötsel kan du odla vattenmelon på ett litet utrymme. Beroende på sort och väderförhållanden kommer du att njuta av saftig frukt inom 70 till 100 dagar efter plantering.

Kvadratfots trädgårdsteknik

m2 trädgårdstekniken, utvecklad av Mel Bartholomew, bygger på en upphöjd bädd uppdelad i 1- eller 2 meters sektioner. Sektionerna är snyggt organiserade i ett rutnät för en kompakt, effektiv trädgårdsplan. m2 trädgårdsmästare använder inte vanlig trädgårdsjord, utan ett berikat odlingsmedium för att stödja den intensiva planteringsdesignen. m2 trädgårdsskötsel kostar initialt mer än traditionella trädgårdsskötselmetoder, men det ger ofta högre avkastning av produkter på ett mindre utrymme. Med tiden kan kostnaderna och tiden för underhåll av trädgården bli mindre än för en traditionell trädgård. Nästan alla grönsaksgrödor, inklusive vattenmelon, kan odlas i am2 trädgård.

Planteringstekniker

Utan ett berikat odlingsmedium för att stödja den intensiva planteringsdesignen
M2 trädgårdsmästare använder inte vanlig trädgårdsjord, utan ett berikat odlingsmedium för att stödja den intensiva planteringsdesignen.

När du planterar vattenmelon i am2 trädgård, plantera en planta i ett 2 meter rutnät, enligt Harvest Farm Community Garden. Vattenmeloner växer på långa, släpande vinstockar som kan sträcka sig upp till 12 meter på en säsong. De kan snabbt ta över am2 trädgården om de inte ges tillräckligt med utrymme. Om de planteras för nära andra grödor kommer de att konkurrera om solljus, fukt och näringsämnen och tränger ut växterna. För att spara utrymme ännu mer, prova att odla vattenmelonväxter på en spaljé. Välj små vattenmelonvarianter, som "Sugar Baby" (Citrullus lanatus "Sugar Baby") eller "Yellow Baby" (Citrullus lanatus "Yellow Baby"). Dessa växter bär fruktvägning endast 6 till 5 kg. Bind rankorna till spaljén med mjukt garn eller remsor av gammalt bomullstyg. Gör slingor av tyg för att stödja den utvecklande frukten så att de inte slits av rankan. Knyt slingarna till spaljén.

Olika sorter

Vissa vattenmelonsorter är bättre lämpade för m2 trädgårdsarbete än andra. Plantera de med kompakta vinstockar eller till och med en buskform för bästa resultat. Prova "Garden Baby" (Citrullus lanatus "Garden Baby"), som har korta vinstockar och ger saftig, krispig frukt. "Bush Charleston" (Citrullus lanatus "Bush Charleston") och "Bush Sugar Baby" (Citrullus lanatus "Bush Sugar Baby") har båda en upprätt form, som liknar en buskzucchiniväxt.

Planteringstips

Att odla vattenmeloner framgångsrikt i am2 trädgård kräver ett specialiserat tillvägagångssätt. Varje gång du använder ett intensivt planteringssystem utarmas jorden snabbare. Gräv ner 0,5 kopp 10-10-10 gödselmedel i planteringsblandningen före plantering, om inte blandningen redan innehåller gödsel. Applicera en andra applicering av gödsel efter att plantorna börjar producera blommor och frukt. m2 trädgårdar kan, precis som alla högbäddar, torka ut snabbare än traditionella trädgårdar. Vattna minst en gång i veckan för att hålla jorden fuktig 2,50 cm under ytan. Installera flytande radskydd om kallt väder hotar, eftersom vattenmelonväxter inte tål kalla temperaturer.