Vax Begonia Årlig vård

Använd lösningen för att vattna vaxbegoniorna nära deras baser så att lösningen sugs in i jorden omedelbart
Använd lösningen för att vattna vaxbegoniorna nära deras baser så att lösningen sugs in i jorden omedelbart.

Ömma vaxbegonior (Begonia semperflorens cultorum group) har djupgröna, vaxartade blad och en mängd små, röda, vita eller rosa blommor. De växer som perenner i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 10 och 11, och trädgårdsmästare kan njuta av dem som ettåriga växter i andra zoner. Vaxbegonior växer bra i skuggade områden, men djup skugga kan minska deras blomning. Plantera vaxbegonior utomhus på våren eller efter att all frostfara passerar i ditt område.

1

Sprid ett 5,10 cm lager kompost runt vaxbegoniorna varje vår när ny tillväxt återupptas. Blanda komposten med de översta 2 till 8 centimeterna av jorden, var noga med att inte skada växternas rötter. Genom att applicera denna toppdressing av kompost årligen upprätthålls en fuktig, väldränerad jord rik på organiskt material som vaxbegonia föredrar.

2

Bred ut ett 1- till 5,10 cm lager kompost över trädgårdsbäddens jord och mellan vaxbegoniaplantorna, men undvik att täcka växternas kronor med komposten. Mulch förhindrar ogräs och hjälper till att behålla markfuktigheten.

3

Vaxbegonior växer bra i skuggade områden
Vaxbegonior växer bra i skuggade områden, men djup skugga kan minska deras blomning.

Vattna vaxbegoniorna en eller två gånger i veckan, tillför 2,50 cm vatten varje gång. Mindre vatten kan behövas om det regnar. Vattna plantorna tillräckligt ofta för att hålla fuktig jord till ett djup på 15,20 cm, men undvik att överväta jorden och skapa fuktiga förhållanden.

4

Gödsla vaxbegoniorna med ett balanserat, lösligt gödningsmedel, såsom en 8-8-8 eller en 10-10-10 blandning, när plantorna aktivt växer från vår till höst. Blanda gödselblandningen med vatten med gödselförpackningens rekommenderade styrka eller förhållande och applicera lösningen varje månad; ett alternativ är att späda ut gödselmedlet och vattnet till en fjärdedel av gödselförpackningens rekommenderade styrka eller förhållande och applicera lösningen varje vecka. Använd lösningen för att vattna vaxbegoniorna nära deras baser så att lösningen sugs in i jorden omedelbart.

5

Skär bort vaxbegoniornas lövverk på hösten när plantorna börjar dö tillbaka naturligt. Fyll på komposten runt växterna för att ge lite skydd mot vinterkyla.