Hur vattnar man Zoysia Sod?

Och zoysia sod vård är ganska lätt och givande
Zoysia gräs (Zoysia japonica), som växer i USDA zoner 5 till 10, ger en mörk, tät täckning över en gård, och zoysia sod vård är ganska lätt och givande.

Zoysia gräs (Zoysia japonica), som växer i USDA zoner 5 till 10, ger en mörk, tät täckning över en gård, och zoysia sod vård är ganska lätt och givande. Det är dock viktigt att komma ihåg att vattningsfrekvensen för zoysia sod skiljer sig något från andra sorters gräs. Det är dock inte svårt att hitta ett nytt vattenschema för zoysia sod.

Grunderna i Zoysia sod

Enligt Missouris botaniska trädgård,.) har zoysia sod flera fördelar jämfört med andra grässorter, inklusive motståndskraft mot ogräs tack vare dess höga täthet. Den är också hållbar och tål värme och torka. Mest tilltalande är kanske dess djupgröna färg, som den utvecklar under växtsäsongen. Den kommer också att klara av att bli trampad på ganska bra. Den kommer dock ofta att bli halmfärgad från mitt på hösten till mitt på våren, och den sprider sig relativt långsamt.

Enligt Clemsons kooperativa förlängning kan det vara en bra idé att skapa ett årligt underhållsschema för zoysia sod, men det kan också vara ganska svårt i regioner med olika klimat. Så när du överväger vård av zoysia torv, ta dig tid att övervaka temperaturen och basera dina kulturella beslut på det, särskilt sen vinter och tidig vår när gräset växer ur viloläget. Årets första frost är också en viktig tidpunkt att notera.

Zoysia sod vård och vattning

Det är dock inte svårt att hitta ett nytt vattenschema för zoysia sod
Det är dock inte svårt att hitta ett nytt vattenschema för zoysia sod.

Enligt Missouris botaniska trädgård behöver zoysia gräs väldränerad jord, och det är viktigt att vattna djupt för att undvika grunda rötter, vilket kan öka risken för skadedjur och sjukdomar. Zoysia sod behöver ungefär hälften av vattnet från svalsäsongens gräs, vilket motsvarar cirka 0,5 till 2,50 cm vatten från regn eller handvattning, även om denna mängd kan öka under särskilt varma perioder på sommaren. Vattna ungefär en gång i veckan eller, om det inte är för varmt, en gång varannan vecka.

Det är vanligtvis bäst att vattna tidigt på morgonen, och det bör noteras att väletablerad zoysia torv som ser ut som om den kan behöva mer vatten kan vara mer halmtak än den borde vara. Nysuddat zoysia-gräs vattnas oftare än etablerade gräsmattor. Men den första veckan efter att du har lagt zoysia torv kan du börja minska vattningsfrekvensen men öka volymen.

Zoysia vattnar med tiden

Tänk på att vattningskraven och allmän vård av zoysia-torv varierar beroende på årstid. Från januari till april medan gräset är vilande, är det en bra idé att vattna gräsmattan då och då för att förhindra uttorkning och uttorkning, särskilt under långa, torra vintrar. Från maj till augusti är vattning för att förhindra torkstress viktigt, och du bör övervaka din gräsmatta hälsa för att notera när den behöver bevattnas. Zoysia sod blir lite blå när den börjar torka ut.

Från september till december, vattna som vanligt, förutsatt att det inte regnar, och förbered sedan för vintervattning. En annan viktig faktor är att bevattningsbehoven kommer att skilja sig från område till område, och otaliga miljöfaktorer kommer att påverka detta behov, inklusive jordtyp. Om det slutar med att vissa fläckar torkar ut mer än andra, överväg att vattna dem mer än andra områden som har det relativt bra.