Hur vattnar man en orkidé med destillerat vatten?

Orkidébehållaren ska inte sitta i det destillerade vattnet utan höjas över den av klipporna
Orkidébehållaren ska inte sitta i det destillerade vattnet utan höjas över den av klipporna.

Orkidéer är en mycket populär blommande växt som tillhör familjen Orchidaceae. Orkidéväxter som innehåller över 28000 arter och 300000 registrerade sorter över hela världen, finns i många storlekar och färger. De odlas främst som krukväxt inomhus; men många arter kan växa utomhus i det amerikanska jordbruksdepartementets växthårdhetszoner 6 till 10. När de odlar orkidéer inomhus föredrar de dagtid lufttemperaturer på 75 till 27°C och presterar bra när de placeras 12 till 91 centimeter från en mot fönster. När du vattnar en orkidéplanta bör uppmjukat vatten inte användas. Mjukat vatten innehåller salter som kan skada växten. De flesta klorerade kranvatten kan användas så länge som klor inte är för mycket; dock är det bäst att vattna orkidéer med uppsamlat regn eller destillerat vatten från affären.

1

Vattna orkidén med en vattenkanna ungefär en gång i veckan medan den blommar, med destillerat vatten, tills krukjorden är kraftigt mättad. Låt det destillerade vattnet rinna jämnt genom krukjorden och ut genom avloppshålen på botten eller sidan av orkidébehållaren. Låt krukblandningen torka något mellan vattningarna. Efter att blomningen upphört bör vattningen minskas till ungefär varannan vecka, tills nya blad dyker upp.

2

Låt det destillerade vattnet rinna jämnt genom krukjorden
Låt det destillerade vattnet rinna jämnt genom krukjorden och ut genom avloppshålen på botten eller sidan av orkidébehållaren.

Blanda 30-10-10 vattenlösligt orkidégödselmedel i vattenkannan med det destillerade vattnet i rätt mängd enligt anvisningarna för märkning av gödselmedel. Gödsla orkidén med det vattenlösliga gödselmedlet som en del av den normala vattningsrutinen en gång i månaden medan orkidén blommar. När blommorna börjar blekna, sluta gödsla tills orkidén börjar blomma igen.

3

Fyll ett fat som är något större än behållaren som orkidén växer i med små flodstenar och ställ den under orkidébehållaren. Tillsätt destillerat vatten till fatet tills vattennivån är strax under toppen av flodens stenar. Orkidébehållaren ska inte sitta i det destillerade vattnet utan höjas över den av klipporna. Orkidé gillar inte torr luft, och detta kommer att hjälpa till att höja luftfuktigheten runt växten. Byt ut det destillerade vattnet i fatet när det avdunstar.