Hur använder man stenlandskap runt en sjö?

Lägg till solljus längs vägen för säker nattvandring
Kanta stigen med landskapsklippor, lägg till solljus längs vägen för säker nattvandring.

Boende vid sjön är visuellt vackert och ger dig chansen att njuta av vattenaktiviteter med vänner och familj. När du tittar ut på din fastighet är ett sätt att förbättra den övergripande effekten och skapa användbara funktioner genom att lägga till landskapssten i gräsmattan och vid vattnet. Landskapssten är hållbar och ekologiskt vänlig för torka zoner. Det ger också några dramatiska mönster.

1

Skapa en stenträdgård intill sjön med hjälp av mindre landskapsstenar och småsten. Lägg till detta olika växter med små rötter och som bara kräver lite vatten, som guldsedum (Sedum angelina), krypande hallon (Rubus calycinoides) och blåsvingel (Festuca glauca). Det övergripande resultatet har en stark medelhavskänsla.

2

Sätt ner en pump och slang i marken vid vattenbrynet nära ett område där du också har elektrisk tillgång. Stapla landskapsstenar runt den, täck slangen och ledningarna. Detta gör ett litet vattenfall som använder sjöns vatten som matare.

3

Sätt platta landskapsklippor i stigar nära sjön
Sätt platta landskapsklippor i stigar nära sjön.

Kulla ihop platta stenar av samma tjocklek för en avslappnad uteplats närmare vattnet. Håll dem så jämna som möjligt genom att justera deras djup i den omgivande jorden så att de matchar de intilliggande stenarna. Dra fram några uteplatsstolar och underhålla gästerna.

4

Ställ upp en stor landskapsklippa på en framträdande plats vid vattenbrynet, målad på båda sidor med ditt husnummer eller efternamn. Vänd en hel sida mot vattnet i full sikt av båtfolk och simmare. Detta är en bra kontaktpunkt.

5

Gräv upp en slingrande stig från din dörr till vattnet eller en brygga. Fodra den med landskapsarkitektur och flodstenar eller grus. Kanta stigen med landskapsklippor, lägg till solljus längs vägen för säker nattvandring.

6

Sätt platta landskapsklippor i stigar nära sjön. Detta skapar en bra plats för att sitta och titta på soluppgångar och solnedgångar.