Hur använder man kattsand för att torka upp en lerig trädgård?

Strö ett tunt lager av klumpande kattsand över de leriga områdena på din trädgård
Strö ett tunt lager av klumpande kattsand över de leriga områdena på din trädgård, så att ströet absorberar så mycket av fukten som möjligt.

Om du har dräneringsproblem eller låga områden på din trädgård, kan du sluta med leriga fläckar där gräset brukade vara. Även om du vanligtvis kan åtgärda dessa problem genom att lossa jorden eller fylla i låga områden, är det viktigt att jorden är torr innan du gör det för att undvika att skapa ytterligare dräneringsproblem på grund av kompakt jord. Förutsatt att vädret samarbetar kommer leran att torka upp av sig själv, men du kan vanligtvis påskynda processen genom att använda lite kattsand.

1

Strö ett tunt lager av klumpande kattsand över de leriga områdena på din trädgård, så att ströet absorberar så mycket av fukten som möjligt. Lägg till ytterligare ett lager när det första är mättat.

2

Ta bort det klumpade ströet med en spade eller annan skopa. Detta kommer att ta bort de lager av skräp som du har lagt ner samt leran och fukten de har absorberat.

3

Vilket ger den tid att absorbera ytterligare fukt från leran
Placera mer strö på den leriga platsen, vilket ger den tid att absorbera ytterligare fukt från leran och marken nedanför.

Placera mer strö på den leriga platsen, vilket ger den tid att absorbera ytterligare fukt från leran och marken nedanför. Ta bort skräpet från marken när det har klumpat sig.

4

Täck jorden med ytterligare ett lager strö när större delen av leran har tagits bort. Lämna detta lager på plats över natten, så att det drar ytterligare fukt från det översta lagret av jorden. Om ströet blir fuktigt för snabbt, ta bort det och lägg till mer.

5

Ta bort det sista lagret av strö och kassera det. Låt jorden lufttorka i flera dagar, sedan till eller på annat sätt bryta upp jorden för att förbättra dräneringen.

6

Plantera gräs eller lägg spadtag över jorden innan jorden blir kompakt igen.