Hur använder man nedgrävda krukor i landskapsarkitektur?

Med lite planering kan nedgrävda krukor i din gräsmatta
Med lite planering kan nedgrävda krukor i din gräsmatta och trädgård lägga till en elegant, ren flora som kompletterar din unika stil och ditt landskap.

Genom att implementera nedgrävda krukor i din gräsmatta eller rabatt kan du plantera örter, blommor och andra växter samtidigt som du håller dem kvar till ett specifikt område. Förutom att förenkla uppgiften att innehålla vanliga spretiga växter som mynta, minskar nedgrävda krukor mängden vatten som behövs genom att hålla växtens rötter centraliserade. Med lite planering kan nedgrävda krukor i din gräsmatta och trädgård lägga till en elegant, ren flora som kompletterar din unika stil och ditt landskap.

1

Välj varje plats där du vill implementera en nedgrävd kruka i din gräsmatta eller rabatt. Välj till exempel sängändan, ytterkanten på din gräsmatta och varje sida av ditt garage. Placera en markör av något slag på varje plats, till exempel en gräsmatta flagga, pinne eller sten.

2

Välj en kruka som är lämplig storlek för varje plats. Använd en stor kruka för ett stort tomt utrymme och mindre krukor för mindre ytor eller ytor som redan innehåller flera växter. De flesta typer av växtkrukor fungerar, inklusive keramik, terrakotta och plast. Om temperaturen i ditt område ibland sjunker under fryspunkten, använd en plastkruka för att undvika sprickbildning på grund av att vattnet expanderar när det blir till is.

3

Placera kompost runt varje nedgrävd kruka eller plantera en marktäckare runt den
Placera kompost runt varje nedgrävd kruka eller plantera en marktäckare runt den; detta skyddar mot ogräs och förbättrar det övergripande utseendet på ditt landskap.

Gräv ett hål som är tillräckligt stort för att rymma varje kruka, använd en spade för att göra den tillräckligt djup och bred. Beroende på dina landskapspreferenser kan du gräva ner krukan så att den antingen ligger i jämnhöjd med marken eller har en lätt läpp som sticker ut ovanför jorden. Placera varje kruka i varje hål och fyll sedan det överflödiga utrymmet runt krukan med smuts.

4

Fyll varje kruka med krukjord eller kompost. Placera en planta i varje kruka genom att gräva ett litet hål i jorden, sticka in plantan i hålet och fylla hålet runt plantans rötter. Vattna varje nedgrävd kruka med en vattenkanna eller slang.

5

Placera kompost runt varje nedgrävd kruka eller plantera en marktäckare runt den; detta skyddar mot ogräs och förbättrar det övergripande utseendet på ditt landskap.