Vilket träd har röda bär på sommaren?

Röda bär från sen vår till sommar som drar vilda djur
Den visar vita blommor på våren som blir ett överflöd av mycket små, oätliga, röda bär från sen vår till sommar som drar vilda djur.

Ett träd som bär röda bär på sommaren sprider ditt landskap med iögonfallande färg. Många börjar sin visning med pråliga och ibland väldoftande blommor på våren. Medan vissa träd, som jordgubbsguava (Psidium cattleianum), har ätbara bär, har andra träd giftiga bär, inklusive sommarjärnek (Comarostaphylis diversifolia).

Vintergrön för fuktig jord

Boxleaf azara (Azara microphylla), även känd som choklad azara, har gula blommor på våren som blir små ätbara, men bitterröda eller orange bär på sommaren. Den blir 12 till 25 meter hög i det amerikanska jordbruksdepartementets växthärdighetszoner 8 till 10. Surinam körsbär (Eugenia uniflora), även känd som pitanga, bär vita blommor på våren som blir ett överflöd av stora ätbara röda, orange, gula eller mestadels gröna bär på sommaren. Den når 25 meter hög och växer i USDA-härdighetszonerna 9 till 10. Båda träden har doftande blommor och trivs i fuktig jord och föredrar full sol framför halvskugga.

Mycket stora bär

Ett träd som bär röda bär på sommaren sprider ditt landskap med iögonfallande färg
Ett träd som bär röda bär på sommaren sprider ditt landskap med iögonfallande färg.

Vissa träd ger frukt så stor att du inte kommer att tro att de är bär. Jordgubbsguava, även känd som vanlig eller nötig guava, visar vita blommor som förvandlas till en massa ätbara, medelstora röda, lila eller svarta bär du plockar från mitten av våren till mitten av hösten i USDA-zonerna 10 och 11. Granatäpple (Punica granatum) visar röda, rosa eller orange blommor från vår till sommar och bär mycket röd eller brun frukt från juli till oktober. Den växer i USDA-härdighetszonerna 8 till 14. Båda träden blir 20 meter höga.

Västra nordeuropeiska infödda

Att plantera inhemska träd ger din trädgård ett naturligt utseende. Röd kustfläder (Sambucus racemosa var. callicarpa) ger gräddfärgade eller vita blommor på våren eller sommaren som förvandlas till flera skördar av små röda bär på sommaren och hösten som är giftiga tills de mognar. Den blir 20 meter hög i USDA-zonerna 6 till 10. Madronträdet (Arbutus menziesii) bär vita eller rosa blommor på våren som blir till klasar av små, ätbara röda eller orange bär under sensommaren till hösten. Den växer 50 till 65 meter hög i USDA-zonerna 7 till 9.

Infödd i södra Kalifornien

Sommarjärnek (Comarostaphylis diversifolia) är en infödd i södra Kalifornien och även en vintergrön. Den visar vita blommor på våren som blir ett överflöd av mycket små, oätliga, röda bär från sen vår till sommar som drar vilda djur. Sommarjärnek föredrar fuktig lerjord till sandig jord, blir 20 meter hög i USDA-härdighetszonerna 7b till 10 och har bra eldmotstånd.