Hur trimmar man bomullsträ?

Torka varje blad rent för att undvika att infektera bomullsträet med potentiellt skadliga bakterier
Mätta en gammal handduk med tvättsprit och torka varje blad rent för att undvika att infektera bomullsträet med potentiellt skadliga bakterier.

Det finns en mängd snabbväxande bomullsträd över hela Europa, men de vanligaste typerna på västkusten inkluderar Populus occidentalis och Populus fremontii. På grund av sin höjd, snabba tillväxthastighet och totala tjocklek kan västerländska bomullsträd användas runt fruktträdgårdar eller andra känsliga grödor som en barriär mot vinden. Även om träet i de västerländska bomullsträden är mjukt och känsligt, är de tåliga träd som kan leva upp till hundra år om de beskärs och underhålls på rätt sätt.

1

Desinficera bladen på dina saxar och beskärningssågar innan du skär i ditt bomullsträ. Mätta en gammal handduk med tvättsprit och torka varje blad rent för att undvika att infektera bomullsträet med potentiellt skadliga bakterier.

2

Ta på dig skyddsglasögon och arbetshandskar före beskärning. Dessa föremål är avgörande när du arbetar med en vass beskärningssåg, särskilt om du inte är en erfaren trädtrimmer.

3

Börja beskära bomullsträet medan det fortfarande är ungt. Eftersom bomullsträ kan växa från 6 till 12 meter på ett år, måste du ta hand om eventuella besvärliga områden på trädet så tidigt som möjligt. Korsade, gnuggande grenar och svaga eller infekterade lemmar bör beskäras så tidigt i trädets liv som möjligt. Vänta tills de sista veckorna av vintern, eller mycket tidig vår, för att börja beskära trädet. Cottonwoods är vilande vid den här tiden på året, så en noggrann beskärning kommer inte att skada trädet.

4

Beskärningssågar innan du skär i ditt bomullsträ
Desinficera bladen på dina saxar och beskärningssågar innan du skär i ditt bomullsträ.

Vinkla bladen på din beskärningssax i 45 grader mot stammen på din bomullsträ. Skär bort små, svaga grenar från den nedre fjärdedelen av trädet, börja från toppen och rör sig nedåt gradvis. Lämna en kvarts tum stubb efter varje snitt; kapning för nära stammen kan orsaka bestående men och göra trädet infektionskänsligt.

5

Kontrollera ofta efter döda lemmar och eventuella bålinfektioner under hela året. Dessa problemområden bör beskäras eller behandlas omedelbart för att undvika spridning av infektion och ytterligare skador på bomullsträ. Populus occidentalis är särskilt mottaglig för lövrost och stjälkcankers, som båda kan uppträda genom ett orent beskärningssår eller en sjuklig lem.

6

Se noga efter grenar som skaver eller korsar varandra. Om det inte sköts kommer bomullsträets snabba tillväxtmönster snart att lämna korsade grenar permanent utom räckhåll. Skär bort problemgrenar med hjälp av en beskärningssåg med stolphandtag. Som ovan, lämna kvar en kvarts tum stubb och skär i en 45-graders vinkel. Om de inte är trimmade kan dessa grenar koagulera trädets tillväxt och resultera i allvarliga problem senare i dess liv.

7

Beskär tjocka grenar med ett trippelsnitt, använd en stege om det behövs. Gör det första snittet med en motoriserad beskärningssåg på botten av grenen, ungefär två fot från stammen. Gör ett andra snitt på ovansidan av grenen, ungefär en fot från stammen. Gör det tredje och sista vinklade snittet en kvartstum från stammen.

8

Låt maximalt solljus nå din bomullsträ. Västerländsk bomullsskog kräver full exponering för solljus under hela året, så klipp tillbaka allt annat löv som kan blockera ditt träd.