När ska du behandla din trädgård med granulat för insekter?

Du kan behöva behandla din trädgård med granulat efter den angivna behandlingstiden när du har en myrhög
Du kan behöva behandla din trädgård med granulat efter den angivna behandlingstiden när du har en myrhög eller andra insektsangrepp på en grannfastighet.

Ditt hems gräsmatta kan vara det perfekta området för avkoppling och lek, men insekter vill ofta dela ditt utrymme; jorden under grässtråna ger livsmiljö för en irriterande myr- eller lopppopulation. Ett av de mest effektiva sätten att befria din gräsmatta från insektsaktivitet är granulat. Vanligtvis gjorda av pyretroidhärledda kemikalier, attackerar dessa korn insekternas nervsystem och dödar dem. Korrekt timing är absolut nödvändigt för en säker och effektiv granulatapplicering.

Säsongsprevention

När du har en gräsmatta som är en fristad för insekter, såsom eldmyror, bör du applicera granulatet i slutet av varje vinter. Granulat, snarare än pulver, föredras av goda skäl; de större kemikaliebitarna bryts ner långsamt för effektiv insektsbekämpning under en period av några månader, beroende på styrkan i kemikaliekoncentrationen. Under de varmare vår- och sommarmånaderna fortsätter granulerna att kontrollera insektspopulationen när de appliceras innan en större angrepp tar fäste.

Ny angrepp

Behandla din trädgård med granulatet under dessa perioder för att nå så många insekter som möjligt
Behandla din trädgård med granulatet under dessa perioder för att nå så många insekter som möjligt.

Vissa gräsmattor kan gå år utan en insektsangrepp; du kanske aldrig har behövt en insekticid regelbundet. Men observation är din nyckel till friskt gräs. När du ser tecken på insektsaktivitet, såsom skadade grässtrån, applicera granulatet omedelbart, oavsett årstid. Endast ett kommande kraftigt regn bör avbryta din granulatapplicering i denna situation. Det är bra att vänta tills ett kraftigt regn har passerat innan du applicerar granulatet. Denna praxis säkerställer att insekticidet inte omedelbart sköljs bort i regnavrinning.

Tidpunkt på dygnet

Många insekter är aktiva under de kallare perioderna på dygnet, som tidig morgon och kväll. Behandla din trädgård med granulatet under dessa perioder för att nå så många insekter som möjligt. När de äter under de kallare timmarna, exponeras insekterna mer för granulatet. Att vattna gräsmattan efteråt får ännu fler insekter att klättra upp på gräsmattans yta och ta in insektsmedlet.

Närliggande insektsangrepp

Du kan behöva behandla din trädgård med granulat efter den angivna behandlingstiden när du har en myrhög eller andra insektsangrepp på en grannfastighet. Även om granulerna är tillräckligt starka som en barriär på din fastighet, kan kemikalien inte överföras till ett annat område genom insektsrörelse. Håll ett öga på din gräsmatta och omgivande miljö för att avgöra om en andra säsongsbetonad applicering behövs.