Hur transplanterar man Huckleberries?

Vinter huckleberries och shot huckleberries
Även känd som Kalifornien huckleberries, vinter huckleberries och shot huckleberries, växter varierar från 2 till 3 meter höga på soliga platser till så höga som 10 meter i skugga.

Inhemska till kustområden från södra Kalifornien till västra Kanada, vintergröna huckleberries (Vaccinium ovatum) frodas i medelhavsklimatet i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 8 till 10. Även känd som Kalifornien huckleberries, vinter huckleberries och shot huckleberries, växter sträcker sig från 2 till 3 meter hög i soliga lägen till så hög som 10 meter i skugga. Transplantera huckleberries som plantor eller som växter odlade från rotade sticklingar.

1

Förbered planteringsplatsen genom att bearbeta marken minst 30 centimeter djup, eller gräv jorden med en spade och bryt isär klumpar med en hacka. Huckleberries trivs i grov till måttligt strukturerad jord med måttlig fertilitet. Blanda kompost djupt i planteringsområdet för att lägga till humus och förbättra jordens vattenhållande förmåga.

2

Transplantera huckleberries som plantor eller som växter odlade från rotade sticklingar
Transplantera huckleberries som plantor eller som växter odlade från rotade sticklingar.

Gräv ett hål i den förberedda jorden något större än huckleberryens rotklump eller kruka. Lossa jorden på rotklumpen försiktigt med fingrarna om den verkar kompakt, var försiktig så att du inte bryter några rötter.

3

Sprid ut rötterna något när du placerar huckleberryplantan i hålet och täck rötterna med jord. Fixa jorden runt växten. Växten ska ha samma djup som den var innan transplantationen.

4

Vattna huckleberry djupt. Om jorden lägger sig under vattning, lägg till mer jord för att korrigera planteringsdjupet. Applicera ett lager organisk kompost på 1 till 5 centimeter djupt runt växten för att hålla jorden skuggad och sval och för att sakta avdunstning. Regelbunden, djup vattning under de första åren eller två hjälper till att utveckla ett djupt rotsystem. Djupa rötter hjälper mogna växter att överleva torka.