Hur transplanterar man Liatris Elegans?

Lossa jorden runt klumpen av flammande stjärnväxter med en spadgaffel
Lossa jorden runt klumpen av flammande stjärnväxter med en spadgaffel, men undvik att sticka hål i rötterna.

Liatris elegans, vanligen kallad pinkscale flammande stjärna, producerar höga stjälkar täckta av fjäderliknande lila blommor. Blixande stjärnblommor främst på sensommaren och tidig höst. Denna fleråriga vildblomma växer i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 7 till 9, och växer mellan 2 och 4 meter hög i en odlad blomsterträdgård. Du kan transplantera nya växter på hösten eller tidigt på våren, eller gräva upp och flytta dina befintliga flammande stjärnväxter till en ny plats på hösten efter att de har blommat klart.

1

Lossa jorden runt klumpen av flammande stjärnväxter med en spadgaffel, men undvik att sticka hål i rötterna. Skjut en murslev under rotklumpen och lyft upp rhizomen ur jorden.

2

Borsta bort överflödig smuts från rhizomen och undersök dem för skador eller mjuka, ruttna fläckar. Klipp bort alla skadade områden med en vass kniv så att bara den friska rotstocken finns kvar.

3

Transplantera de flammande stjärnrötterna på samma djup som de växte på i sin gamla plats
Transplantera de flammande stjärnrötterna på samma djup som de växte på i sin gamla plats.

Arbeta in ett 5,10 cm djupt lager kompost i de översta 6 till 20 centimeterna av jorden i en väldränerad trädgårdsbädd. Välj en säng som får sex timmar eller mer av fullt dagligt solljus för att säkerställa bästa tillväxt.

4

Transplantera de flammande stjärnrötterna på samma djup som de växte på i sin gamla plats. Placera rötterna 12 till 38 centimeter från varandra i alla riktningar.

5

Vattna flammande stjärna direkt efter transplantation, så jorden lägger sig runt rotsystemet. Bred ut ett 5,10 cm lager kompost över bädden för att isolera marken och för att bevara markfuktigheten. Vattna de vilande växterna endast om jorden börjar torka ut helt, vilket ger tillräckligt för att lätt fukta de översta 15 centimeterna av jorden.