Hur tränar man gråtande körsbärsgrenar?

Beskär alla grenar som växer rakt upp i luften - men bara om detta är ett ympat gråtande körsbärsträd
Beskär alla grenar som växer rakt upp i luften - men bara om detta är ett ympat gråtande körsbärsträd.

Medan gråtande körsbärsträd (Prunus subhirtella) är uppskattade för sin fantastiska uppvisning av rosa blommor på våren, gör trädets form - den graciösa svampformade kronans kupol som låter trädets grenar växa mot marken - det gör det önskvärt året om. Att behålla utseendet och träna grenarna att "gråta" är förvånansvärt enkelt; en kraftig årlig beskärning håller trädet friskt och låter det behålla sin graciösa form och svepande skönhet.

1

Titta på stammen direkt under kronan på det gråtande körsbärsträdet för att avgöra om det är ett naturligt gråtande körsbär, eller om körsbärstoppen har ympats på ett annat träd. Detta kommer att avgöra hur kronan beskärs. Om trädet ympas, kommer det att finnas ett uppenbart "brott" eller svullnad på stammen, ungefär en tum eller så under kronan.

2

Skär av spetsarna på eventuella grenar från kronan som släpar på marken, eftersom dessa är för långa. De bör inte vara närmare än sex tum till marken, men gör dem inte för korta eftersom du vill behålla gråteffekten. Använd en vass beskärningssax för att göra ett rakt snitt på varje gren.

3

Ta bort alla grenar som skaver över andra grenar inuti kronan; detta skapar bättre luftflöde och tillåter solljus att penetrera kronan när den är i löv. De onödiga grenarna kan skäras av vid den första leden som de växer ifrån.

4

Detta inkluderar alla "rotsugare" vid basen av det gråtande körsbärsträdet
Detta inkluderar alla "rotsugare" vid basen av det gråtande körsbärsträdet.

Dra eller skär av alla grenar eller stjälkar som har börjat växa ut ur stammen, och särskilt de som ligger under en graftsvullnad. Detta inkluderar alla "rotsugare" vid basen av det gråtande körsbärsträdet. Dessa förringar utseendet och tävlar om vatten och näringsämnen.

5

Klättra upp på stegen för att inspektera toppen av kronan. Kala grenar bör vara ungefär två tum från varandra för att möjliggöra korrekt luftflöde i trädet under växtsäsongen; detta gör att luften kan strömma genom trädet och inte bara trycka mot det, vilket orsakar skador. Beskär alla grenar som är för nära en annan för att ge god cirkulation.

6

Beskär alla grenar som växer rakt upp i luften - men bara om detta är ett ympat gråtkörsbärsträd. Med ympade träd kommer dessa grenar att fortsätta växa uppåt, vilket förstör trädets önskade utseende. Men med naturliga gråtkörsbär, lämna dessa grenar ifred; de kommer så småningom att böja sig över på egen hand, av vikt och gravitation, för att lägga till den gråtande kronan.

7

Ta bort alla grenar som är döda, döende eller verkar vara sjuka eller infekterade av skadedjur. Detta förbättrar trädets övergripande utseende och hälsa.