Hur tunnas och transplanteras snapsdragons från frön?

Ljusa snapdragons (Antirrhinum majus) kommer med blommor i alla färger utom blå
Ljusa snapdragons (Antirrhinum majus) kommer med blommor i alla färger utom blå, på spikar från 20 centimeter till 3 meter höga.

Ljusa snapdragons (Antirrhinum majus) kommer med blommor i alla färger utom blå, på spikar från 20 centimeter till 3 meter höga. Snapdragons används ofta som ströväxter från höst till vår i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 8 till 11. Starta dem åtta veckor före första frosten för höstplantering. Snapdragons växer från dammliknande frön som gror lätt, men på grund av sin storlek kommer de ofta upp i klumpar som du behöver "sticka ut" - termen för att separera och transplantera plantor - när plantorna är stora nog att hantera att växa på tills de kan planteras utomhus.

1

Övervaka dina uppkomna snapdragons och se efter deras första riktiga uppsättning löv. Detta kommer att vara den andra uppsättningen blad som växten producerar (De första är fröet - eller hjärtbladen - bladen, små ovala blad som inte liknar växtens faktiska bladverk.). De kommer att vara 1 till 5 centimeter långa vid denna tidpunkt.

2

Fyll en lägenhet som har individuella celler med en fuktad standardkrukblandning. Gör ett litet hål i mitten av varje cell med en penna.

3

Fukta en bit hushållspapper.

4

Se efter deras första riktiga uppsättning löv
Övervaka dina uppkomna snapdragons och se efter deras första riktiga uppsättning löv.

Skopa ut en del av snapdragon plantor med en sked. Arbeta skeden under plantorna för att undvika att träffa de unga rötterna.

5

Lägg klumpen på den fuktiga pappershandduken.

6

Bryt upp klumpen försiktigt, separera de starkaste plantorna med pennans spets.

7

Plocka upp den lilla plantan i bladen för att undvika att trycka ihop eller bryta dess ömtåliga stjälk.

8

Placera den i ett hål i en av cellerna, något djupare än den växte i lägenheten, och se till att roten inte viker sig i botten av hålet.

9

Fäst jorden runt stjälken med fingret.

10

Upprepa, välj bara de starkaste plantorna tills du har fyllt alla dina celler.