Tarp trädgårdsarbete

Om du förvarar dina trädgårdsredskap utomhus eller har trädgårdsmöbler kan du också skydda dem mot dåligt
Om du förvarar dina trädgårdsredskap utomhus eller har trädgårdsmöbler kan du också skydda dem mot dåligt väder och skräp med en presenning.

En presenning, även känd som en presenning, är ett billigt stycke flexibelt material som används för att täcka och skydda. Finns i de flesta järnaffärer, presenningar finns i en mängd olika färger och material. Polyetenpresenningar är mycket hållbara, med industrihållfasta presenningar som den robustaste. En presenning är en klok investering för trädgårdsmästaren, på grund av de många sätt den kan användas.

Skydda växter, verktyg och möbler

Vintern blir inte för kall i större delen av Kalifornien. Men när det gör det vill du skydda dina växter från frysning. För en enkel lösning, täck dem med en presenning. Om du förvarar dina trädgårdsredskap utomhus eller har trädgårdsmöbler kan du också skydda dem från dåligt väder och skräp med en presenning. För bästa skydd, använd en intakt presenning som är tillräckligt stor och vattentät.

Enklare transplantationer

När du behöver transplantera dina växter från plats till en annan gör en presenning jobbet lättare och mindre rörigt. När det gäller transplantation av taggiga växter gör presenningen också transplantationen mindre smärtsam. Placera helt enkelt alla dina växter ovanpå presenningen. Istället för att plocka upp presenningen, dra den som en släde till platsen där du gör transplantationen.

Växtföljd

Gräv helt enkelt upp jorden från en planta
För att göra växtföljden lättare, gräv helt enkelt upp jorden från en planta och placera den på presenningen.

Växtföljd är bruket att rotera grödor, plantera en växt från en familj i samma jord som tidigare användes av en annan växtfamilj. Som ett exempel, att rycka upp en tomatplanta från sin jord och ersätta den med en squashplanta. När man roterar grödans jord är det svårt för ogräs, insekter och sjukdomar att frodas. Växtföljd bidrar också till att öka jordens bördighet. För att göra växtföljden lättare, gräv helt enkelt upp jorden från en planta och placera den på presenningen. Skaka bort jorden från presenningen och sprid den runt den nya plantan.

Komposthögar

Komposthögar görs genom att samla kväve (gröna material) och kol (bruna material) i en stor hög som senare används för att ge näring till din trädgårdsjord. Grönt kvävematerial inkluderar saker som gräsklipp, matrester, grönsaker, havregryn, frukt och kaffesump. Bruna kolmaterial inkluderar föremål som döda löv, tidningar, kartong, äggskal och tepåsar. Genom att lägga en presenning över din komposthög bevarar du fukten och förhindrar överdriven uttorkning. Presenningen ser till att precis rätt mängd luft och fukt rinner till kompostmaterialen.

Gör din komposthög

För att göra din komposthög, kratta allt ditt gröna material i ett lager som är minst 10 centimeter högt. Använd bruna material för att skapa ett andra lager, minst 10 centimeter högt. Upprepa skiktningen tills du har en stor hög som är minst 3 meter bred, 3 meter lång och 3 meter djup. Vattna din komposthög för att se till att varje materialbit är blöt. Täck högen med din presenning. Ta bort presenningen och vänd din komposthög (vänd den) en gång i veckan. Vattna högen igen. Byt ut presenningen. Din kompost är klar när hela högen är mörkbrun, smular och har en jordig arom. Det kan ta allt från 4 till 6 månader att skapa kompost. Frekvent vändning av din hög påskyndar processen.

Jordsolarisering

Jordsolarisering är metoden att värma upp jord för att kontrollera problem med jordburna skadedjur, ogräs, svampar och bakterier. För att solarisera din jord, täck den helt enkelt med en plastduk i sex veckor under den varmaste delen av året. Använd endast klara/transparenta presenningar för jordsolarisering; färgade presenningar tillåter inte att rätt mängd värme kommer till jorden. Innan du täcker din jord med en presenning, blöt den så att värmen kan tränga in djupare och snabbare.