Hur stödjer man gurkor?

För att stödja gurkor ordentligt
För att stödja gurkor ordentligt, sätt upp ett spaljésystem innan planteringstiden.

En gröda under varma säsongen, gurkor är klättrare som trivs med rätt stöd. Gurkor som odlas på spaljéer eller andra strukturer växer inte bara rakare, utan att få dem från marken minskar risken att de kommer i kontakt med insekter och jordburna sjukdomar. För att stödja gurkor ordentligt, sätt upp ett spaljésystem innan planteringstiden.

1

Sänk ned de nedre 15 centimeterna av en 61 cm påle i jorden du har förberett för plantering. Upprepa var tredje meter tills du har en rad pålar som sträcker sig över mitten av planteringsområdet.

2

Knyt en boll med tungt garn på toppen av den första pålen och sträck den över raden av pålar, väv runt varje påle. När du kommer till den motsatta änden, vira garnet runt den sista pålen två gånger och sträck garnet tillbaka till pålen du började vid i ett sicksackmönster. Fortsätt att linda och sträcka garnet över raden av pålar tills det är en halv tum ovanför jorden.

3

Knyt garnet till den sista pålen och klipp av eventuellt kvarvarande garn.

4

Plantera dina gurkor som du brukar 4 till 15 centimeter från spaljén. Vänta tills gurkplantorna börjar blomma innan du tränar dem på spaljén.

5

Fäst gurkrankorna på garnnätet med löst bundna remsor av uppskurna strumpbyxor. När de väl är förankrade i den första raden av snöre, kommer rankorna att vira sig runt det återstående garnet när de klättrar.