Vilka förnödenheter behövs för en utomhus blomsterträdgård?

Handhållna trädgårdsredskap - alla har sin plats under blomodlingsprocessen
Listan över grundläggande verktyg varierar från elutrustning till små, handhållna trädgårdsredskap - alla har sin plats under blomodlingsprocessen.

Om du precis ska börja med blomsterodling har du förmodligen redan märkt att du behöver några verktyg för att hjälpa dig på vägen. Listan över grundläggande verktyg varierar från elutrustning till små, handhållna trädgårdsredskap - alla har sin plats under blomodlingsprocessen. Några andra tillbehör kan också hjälpa till mycket.

Sängutveckling

Att utveckla sängen innebär att markera ut konturerna av din säng och klippa den. Även om du kan välja att "fria hand" det, låter en välmarkerad säng dig göra kurvorna och hörnen precis där du behöver dem, istället för att gissa. Bädden ska gå minst 2 meter förbi där du ska placera ändplanteringshålen. Markera sängkonturen med rep eller en trädgårdsslang och klipp sedan av den med en rak hacka med D-handtag eller rak kantskärare. När du har kantat ut konturerna av din bädd kan du gå över till jordförberedelser.

Jordberedning

Jordberedning är det första steget för att skapa en trädgård som kommer att vara både funktionell och produktiv. Förberedelse innebär att du ändrar och bearbetar jorden, vilket gör den rik, lös och rätt för dina blommor eller prydnadsväxter. De två huvudsakliga leveranserna: en jordfräs och rik, organisk kompost. Till tomten till en fungerande 30 centimeter eller så och till bädden 2 meter förbi där dina sista plantor kommer att vara på ändarna. Därefter bearbetar du ett tjockt lager kompost cirka 6 till 25 centimeter i toppen av jorden. Ditt slutresultat är lös jord, rik på organiskt material som dränerar bra och ger en tillräckligt jämn jord för dina växters rötter att växa i och ta näring från. Om du bearbetar en liten säng eller är sugen på tungt arbete, kan du använda en trädgårdskultivator med långa skaft istället för en motordriven jordfräs. Efter bearbetning, kratta jorden med en långskaftad trädgårdskratta så att den är jämn och jämn. Om du ska fylla hela bädden med blommor och prydnadsväxter kan du gödsla jorden med en spridare och universalgödsel eller startgödsel, vanligtvis med en hastighet av 2 koppar per 100 meter trädgårdsbädd. Alla gödselmedel varierar, så läs instruktionerna för exakta spridningsmängder.

Planteringstidsförråd

Jordberedning är det första steget för att skapa en trädgård som kommer att vara både funktionell
Jordberedning är det första steget för att skapa en trädgård som kommer att vara både funktionell och produktiv.

Plantering är den roliga delen - åtminstone för de flesta. Du behöver ett par förnödenheter för plantering, och listan kan ändras beroende på om du planterar frön, lökar eller växter i krukor från trädgårdscentret. För växter i krukor mindre än 1 liter, kommer en trädgårdsslev att göra susen. För krukor större än 1 gallon behöver du en smal spade för att gräva planteringshålen. Du kan använda en murslev eller lökplanteringsmaskin för lökar, medan frön vanligtvis inte kräver mer än dina fingrar. När växterna är i marken, vattna dem ordentligt och applicera sedan 3 till 10 centimeter organisk kompost runt dem och över sängen. Organiskt kompostmaterial, såsom obehandlat träflis, reglerar marktemperaturen och fuktigheten.

Vårdmaterial

När dina blommor väl har blommat måste du ha några verktyg till hands för att de ska se bäst ut. Ett par vassa, saxklippta beskärare fungerar bra för förbrukade blommor med döda rubriker och för att klippa stjälkar till marken på hösten eller tidigt på våren. Specialiserade handhållna ogräsverktyg hjälper dig att gräva ut ogräs runt dina växter. Soaker eller droppslangar att lägga vid basen av dina blommor hjälper dig att vattna korrekt: djupt och över rötterna.

Extrafunktioner

Även om dessa verktyg kanske inte är nödvändiga, kan de hjälpa dig - och din kropp - på vägen. Trädgårdshandskar hjälper till att skydda dina händer från taggiga växter och blåsor från att hålla i trädgårdsredskap. En knämatta av skum kan låta överflödig, men den kan hjälpa till att förhindra ömma, spruckna och värkande knän i slutet av en lång dag med plantering eller ogräsrensning. En skottkärra eller gårdsvagn är användbar för att bära verktyg eller blomkrukor från skjulet till din säng och kan avsevärt lätta på spänningar i ländryggen. Sist men inte minst: en solhatt av något slag. Skaffa en som passar din stil -- de finns i alla former och storlekar från det snygga till det helt galna.