Hur startar man aloeplantor från en moderplanta?

Eller små växter som växer upp från moderväxtens huvudrotsystem
Den reproducerar sig från förskjutningar, eller små växter som växer upp från moderväxtens huvudrotsystem.

Aloe (Aloe spp.) växer tjocka, saftiga blad som förblir gröna året runt. Växterna växer som en trädgårdsväxt i US Department of Agriculture härdighetszoner 9 och uppåt, beroende på art, men du kan odla den som en krukväxt övervintrad inomhus i alla klimat. Den reproducerar sig från förskjutningar, eller små växter som växer upp från moderväxtens huvudrotsystem. Var och en av dessa förskjutningar kan växa till en ny växt när den tas bort och planteras på rätt sätt. De producerar sitt eget rotsystem och växer så småningom tillräckligt stora för att börja producera sina egna offset. Du kan föröka både trädgårdsaloe och aloe i kruk med samma metoder.

1

Sätt in en kniv i jorden bredvid en aloe offset som har vuxit till 1 till 5 centimeter hög. Skär genom basen av offset och ta bort den rent från moderplantan. Upprepa för varje offset av lämplig storlek.

2

Lägg offseten på en pappershandduk i ett varmt, torrt område, borta från direkt solljus. Låt den avskurna änden av förskjutningarna torka och skabba över i upp till tre dagar innan du planterar dem.

3

En av dessa förskjutningar kan växa till en ny växt när den tas bort
Var och en av dessa förskjutningar kan växa till en ny växt när den tas bort och planteras på rätt sätt.

Fyll en kruka med en jordblandning formulerad för kaktus och suckulenta växter, eller blanda i 1 del grov sand med 2 delar krukjord för att skapa din egen krukväxtblandning. Använd en kruka med minst ett dräneringshål.

4

Vattna jorden tills den knappt är fuktad. Töm droppbrickan om vatten rinner in i den.

5

Tryck in den avskurna änden av förskjutningen i jorden tills ungefär hälften av sticklingen är begravd och den står upp av sig själv. Ställ grytan på en plats där temperaturen är runt 21°C. Välj en plats som får starkt men indirekt ljus större delen av dagen.

6

Flytta krukan så att den är helt exponerad för solljus hela dagen efter att den har rötter, vanligtvis inom fyra veckor efter krukning. Kontrollera om det rotar genom att försiktigt dra i offset. Det har rotat om man känner motstånd. Fortsätt att vattna sticklingen först när jorden har torkat nästan helt.