Mjuka gräs

Mjuka gräs slits vanligtvis inte lika bra som gräs med breda
Mjuka gräs slits vanligtvis inte lika bra som gräs med breda, styva löv som klassificeras som medel- eller grovstruktur.

Gräs identifieras genom sin struktur. Mjuka gräs, klassade som finstrukturerade, har smala, smala blad. Mjuka gräs slits vanligtvis inte lika bra som gräs med breda, styva löv som klassificeras som medel- eller grovstruktur. Medelstora och grova gräs är obehagliga på bara fötter och mer lämpade för spelplaner. För varma klimat kan du välja mellan ett halvdussin mjuka gräs för gräsmattor.

Bentgrass

Kolonialbågräs (Agrostis capillaries) har mycket fin lövstruktur och används för gräsmattor i de varma kustområdena. Den tål lite skugga och växer bäst i svalt, fuktigt väder.

Hybrid bermudagräs

De flesta bermudagräs har medel till grov textur, men den ljusgröna hybriden bermuda (Cynodon dactylon x trasvaalensis) har fina blad. Den sprids med rhizomer och stoloner som kan skäras så lågt som 0,5 till 2,50 cm. Den tål värme, men inte skugga och blir halmbrun på vintern.

Krypande rödsvingel

Mjuka gräs
Mjuka gräs, klassade som finstrukturerade, har smala, smala blad.

Krypande rödsvingel (Festuca rubra) har mycket fina, djupgröna blad som tål måttlig fottrafik. Den tål inte värme bra förutom i torra, skuggiga områden. Den kräver lite underhåll, även om dess frön är svåra att gro och den etablerar sig långsamt. Krypande rödsvingel är ett sval säsongsgräs, vilket betyder att det växer under hösten och vintern och går i dvala under sommarens hetta.

Krypande bågräs

Krypbågräs (Agrostis stolonifera) är ett fintexturerat, ljusgrönt gräs med platta, smala löv som används för gräsmattor, grästennisanläggningar, putting- och bowlingplaner. Den kräver höga halter av gödningsmedel och måste vattnas, klippas, luftas och frigöras regelbundet, vilket gör det mindre attraktivt om du vill ha en gräsmatta som kräver lite underhåll.

Emerald zoysiagrass

Zoysiagrass (Zoysia spp.) är ett gräs under varma säsongen som använder mindre vatten än de flesta gräs. Det är lågt underhåll och tål tung trafik, torka och värme. De flesta varianter är medelstora men hybriden av smaragdzoysiagräs (Zoysia japonica XZ. Tenuifolia) har mycket fina blad. Den tål skugga och behåller sin färg i kallt väder men klarar sig dåligt under kalla vintrar.

Buffelgräs

Buffelgräs (Buchloe dactyloides), ett grågrönt gräs med fin textur, är infödd på de nordeuropeiska slätterna. Den står emot torka, tål inte skugga och har en lång vintervila. University of California-Davis klassar det som ett gräsgräs av låg kvalitet. Den blir brun under sommaren om den inte vattnas regelbundet.