Kan jag förvara mina tulpaner i en behållare i ett garage över vintern?

Medan tulpaner är tåliga lökar som inte behöver grävas upp på vintern
Medan tulpaner är tåliga lökar som inte behöver grävas upp på vintern, kan du förvara dem i garaget om du är orolig för att de kan frysa.

Till skillnad från sina ömma motsvarigheter som dahlior och begonior är tulpaner (Tulipa spp.) tåliga, så deras lökar klarar sig i allmänhet bra under jorden över vintern. Om du odlar tulpaner i behållare utanför bör du vidta försiktighetsåtgärder, inklusive att förvara dem i en behållare i garaget eller källaren under de kalla månaderna.

Dricks

Medan tulpaner är tåliga lökar som inte behöver grävas upp på vintern, kan du förvara dem i garaget om du är orolig för att de kan frysa.

Övervintrande tulpaner i behållare utomhus

Växter som tulpaner som växer från tåliga lökar planterade i marken behöver vanligtvis inte tas in för att övervintra framgångsrikt, enligt University of Minnesota extension. Ömma lökar, som dahlior, elefantöron och gladiolus, drar nytta av att grävas upp och förvaras på en sval, mörk plats innan de planteras om på våren så att minusgrader inte dödar dem.

Om dina tulpaner planteras i krukor över vintern utomhus, snarare än i marken, måste du vidta några försiktighetsåtgärder för att hålla dem säkra. Jorden i behållare i USDA-härdighetszonerna 1 till 6 kan frysa fast upprepade gånger under vintern, vilket skadar den nya tillväxten som lökarna fortsätter att producera även när det är kallt. Du kan försöka täcka lökar i behållare över vintern med kompost, gruppera dem så att de isolerar varandra eller flytta dem till en frostfri plats.

Om du inte vill ta chanser med dina tulpanlökar, övervintra dem inomhus.

Ta med glödlampor inomhus

När tulpanlökarna har dött tillbaka eller efter den första frosten, beroende på vad som kommer först, gräv upp lökarna, lyft försiktigt upp tulpanlökarna samtidigt som du ser till att inte skada dem, rekommenderar University of Wisconsin-Madison Master Gardener Program. Skaka av jorden från lökarna och skär av stjälkarna. Skölj dem lätt om det finns för mycket smuts kvar på dem efter skakning.

Om dina tulpaner planteras i krukor över vintern utomhus
Om dina tulpaner planteras i krukor över vintern utomhus, snarare än i marken, måste du vidta några försiktighetsåtgärder för att hålla dem säkra.

Lägg ut lökarna i ett välventilerat utrymme, inte vidrör, och låt dem torka i några dagar. När de är helt torra, inspektera dem för skador, sjukdomar eller insektsangrepp och kassera alla drabbade lökar. Om du är orolig för att lökarna kan utveckla problem medan de är i förvaring, damma dem med en svampdödande insekticid.

Förvara lökarna, återigen inte vidrör varandra, i ett lager av torvmossa, vermikulit, sand, sågspån eller träspån. Förvara dem inte i lufttäta behållare eftersom det kan leda till fuktuppbyggnad och röta.

Ställ dina glödlampsförvaringsbrickor eller andra välventilerade behållare i en ouppvärmd källare eller garage där temperaturen förblir mellan 35 och 7°C och den relativa luftfuktigheten är cirka 50 procent. Kontrollera lökarna för röta eller uttorkning över vintern och kassera ruttnade lökar. Imma lätt uttorkade lökar.

Återplantering av övervintrade tulpaner

Tulpaner behöver en period av kyla innan de kommer att blomma, så du måste kallhärda dem innan du planterar om dem, rapporterar Buffalo-niagara gardening. Att förvara lökar i kylen över vintern räcker inte för att tvinga fram blomningen – de måste luras att tro att de har tillbringat tiden utomhus. Detta steg är valfritt, men om du inte kalltempererar lökarna kanske de inte blommar.

Ta bort lökarna från mediet där du har förvarat dem i garaget eller källaren och överför dem till en papperssäck. Lämna påsen öppen för ventilation och lägg den i grönsakslådan i kylskåpet i några veckor. Plantera lökarna i små krukor och sätt tillbaka dem i kylen i ungefär en vecka. Förvara inte äpplen i samma kyl - de släpper ut etylengas som kan döda den begynnande blomman i löken.

När du är redo att flytta lökarna i trädgården, transplantera dem från sina krukor till din trädgårdstomt. Jordtemperaturen bör konsekvent vara över 4°C för rotbildning. Om du inte har kallhärdat lökarna, plantera dem till ett djup som är två eller tre gånger diametern med den spetsiga änden uppåt. Täck delvis med jord, blötlägg med vatten och kratta sedan den återstående jorden över de planterade lökarna. Vattna igen och skikta med kompost.