Gnagarskydd för äppelträd

Hårdplast gnagarskydd används ofta för mindre äppelträd
Hårdplast gnagarskydd används ofta för mindre äppelträd.

Gnagare och andra smådjur kan skada barken runt basen av dina fruktträd. Skadorna från dessa små skadedjur kan omsluta dina träd och förhindra att viktiga näringsämnen når de övre grenarna. Gnagarskydd är enkla fysiska barriärer som skyddar ditt äppelträd från gnagande skadedjur. Du kan använda flera olika typer av barriärer för att effektivt förhindra skador på gnagare.

Gnagarskydd

Plåthölje eller styv plast installerad runt basen av ditt äppelträd ger ett starkt avskräckande medel för gnagare och andra smådjur. Plåt som används för ett gnagarskydd ska mäta 5 centimeter längre än omkretsen av ditt äppelträd vid basen och mellan 18 och 61 centimeter i bredd. Plåten lindas runt trädets bas och grävs ner till ett djup av 2,50 cm. Plåten fästs med hjälp av trådar som är öglade genom hål borrade i plåtens hörn.

Använder färg

Gnagarskydd är enkla fysiska barriärer som skyddar ditt äppelträd från gnagande skadedjur
Gnagarskydd är enkla fysiska barriärer som skyddar ditt äppelträd från gnagande skadedjur.

Invändig latexfärg och hårdvara ger en effektiv alternativ barriär mot gnagare. Ett lager vit latexfärg applicerat på de nedre 2 meterna av ditt äppelträds stam kommer att skapa en avskräckande barriär för gnagare. Använd en sektion av hårdvara duk 2 meter bred och minst 5 centimeter längre än omkretsen av stammens bas för att skydda färgskiktet och trädstammen från skador.

Tid på året

Löv, äpplen eller annat skräp som fastnat mellan gnagarskyddet och stammen kan ge grogrund för grävande skadedjur. Gnagarskydd gjorda av plåt eller styv plast kan ge ett tillflyktsort för grävande insekter under våren och sommaren. Ta bort dessa skydd i slutet av vintersäsongen för att undvika att locka till sig ytterligare skadedjur. Latexfärg och hårdvara är en effektiv metod för att förhindra skador på gnagare under våren och sommaren utan att ge ett tillflyktsort för skadliga insekter.

Överväganden

Träd med lågt hängande grenar gör att gnagare kan kringgå gnagarskydd. Att beskära lågt hängande grenar som når marken nekar gnagare en stig runt dina gnagare. Trästaket ger också en väg för gnagare in i ditt träd. Du kan använda fällor längs toppen av staketet på vardera sidan av trädet för att förhindra att gnagare använder dina staket för att kringgå dina gnagare. Hårdplast gnagarskydd används ofta för mindre äppelträd. Beskär de nedre grenarna från dina unga äppelträd innan du installerar ett gnagarskydd för att upprätthålla en sund tillväxtvana.