Hur blir man av med ogräs för att plantera grönsaker?

Att bli av med besvärande ogräs är en av de första sakerna du ska göra innan du kan plantera
Att bli av med besvärande ogräs är en av de första sakerna du ska göra innan du kan plantera.

En grönsaksträdgård har blivit en stapelvara för många familjer av flera olika anledningar. Vissa trädgårdsmästare föredrar att veta var maten kommer ifrån, medan andra kanske planterar sin egen mat för att minska utgifterna för snabbköpet. Hur som helst, flera uppgifter går in i planeringen och förberedelsen av grönsaksträdgården innan du kan så frön eller transplantera plantor. Att bli av med besvärande ogräs är en av de första sakerna du ska göra innan du kan plantera.

1

Behandla hela området med en högsyravinäger med en spruta och slå på lövverket på allt ogräs. Vanlig butiksvinäger fungerar lika bra för att döda ogräset, men vinägern med högre syra fungerar snabbare och bättre. Jordbruks- eller jordbruksbutiker säljer ofta denna vinäger.

2

Vänta några dagar tills plantorna vissnar helt; spraya igen om det fortfarande finns levande ogräs i trädgårdsområdet.

3

Arbeta upp trädgårdslandet noggrant med antingen en jordfräs eller manuell jordfräs. En rorkult kommer att spara tid och energi. Jordbearbetning drar upp rötterna på ogräset samtidigt som den bryter upp din jord.

4

Ta bort det uppryckta ogräset från den bearbetade jorden och kasta bort från din trädgård. Medan vinägern vanligtvis dödar hela växten, har många ogräs starka rotsystem som kan börja "komma tillbaka till liv" och rota om i jorden.

5

Lägg ner en ekologisk kompost i din säng. Organiska kompostmaterial blockerar solljuset från växande ogräs. Exempel är flis, tallbarr, halm eller hö.