Hur blir man av med vilt gräs i bermudasod?

Vänta flera dagar för att säkerställa att glyfosatet har absorberats ner till rötterna
Vänta flera dagar för att säkerställa att glyfosatet har absorberats ner till rötterna och dödat det vilda gräset.

De släta, gröna bladen av bermudagräs (Cynodon spp.) trivs i den varma sommarsolen. Bermudagräs, som blomstrar i det amerikanska jordbruksdepartementets växthärdighetszoner 7 till 10, sprider sig genom rhizomer och stölder över jorden. Medan en frisk bermudagräs gräsmatta tränger ut ogräs och vilda gräs under den varma växtsäsongen, kan vilda gräsfrön få fotfäste när bermudagräset är vilande på vintern och tidigt på våren.

Manuell borttagning

1

Ta på dig stövlar, handskar och skyddsglasögon för att skydda dina fötter, händer och ögon.

2

Sätt in spetsen på en smalbladig spade bredvid det vilda gräset, så nära basen som möjligt.

3

Tryck spaden rakt ner med en fot, använd sedan din kroppsvikt för att tippa spaden bakåt mot din kropp för att få bort gräsets rötter.

4

Dra ut gräset och dess rötter helt och hållet ur gräsmattan och lägg det i den gröna soptunnan. Upprepa vid behov för att ta bort hela växten.

5

Tryck tillbaka eventuellt lossnat bermudagrässtag på plats och trampa på det med foten. Vattna för att sätta tillbaka rötterna ordentligt i jorden.

Glyfosat

1

Klä dig i långa byxor och ärmar, handskar, skyddsglasögon och andningsmask.

2

Sätt in spetsen på en smalbladig spade bredvid det vilda gräset
Sätt in spetsen på en smalbladig spade bredvid det vilda gräset, så nära basen som möjligt.

Spraya kronan av det vilda gräset med en färdig att använda glyfosatprodukt en lugn dag när temperaturen är över 10°C. Om du använder en pump- och sprayprodukt, pumpa 15 till 20 gånger innan du spraya det vilda gräset.

3

Blötlägg det vilda gräsets mittkrona försiktigt. Undvik att blöta bermudagräset med glyfosat om möjligt. Glyfosat är en urskillningslös herbicid; det kommer också att döda bermudagräset och alla andra önskvärda växter den vidrör.

4

Vänta flera dagar för att säkerställa att glyfosatet har absorberats ner till rötterna och dödat det vilda gräset. Dra sedan upp den med rötterna och lägg den i den gröna soptunnan.

5

Fixa alla kala fläckar i torvet med klumpar av bermudagräs som växer på mindre synliga platser eller sprider sig i dina rabatter.