Hur blir man av med mossa i sprickor?

Ta bort mossa från din uteplats eller uppfart genom olika mekaniska kontrollmetoder
För att förhindra skador från fall, ta bort mossa från din uteplats eller uppfart genom olika mekaniska kontrollmetoder.

Även om många tycker om utseendet på mossa kan det vara problematiskt när det växer mellan sprickor i asfalterade områden, särskilt på uppfarter, trottoarer och uteplatser, eftersom det kan göra sådana områden hala. Mossa är en sporproducerande växt som inte har blommor eller invecklade rotsystem. För att förhindra skador från fall, ta bort mossa från din uteplats eller uppfart genom olika mekaniska kontrollmetoder.

1

Eliminera skugga där det är möjligt eftersom mossa trivs i fuktiga, skuggiga områden. Beskär överhängande träd och buskar så att mer solljus kan träffa mossiga områden. Om du använder sprinkler, flytta och justera dem så att de inte träffar din uppfart, uteplats och andra asfalterade områden täckta av mossa. Ta bort organiskt skräp som löv och trädgrenar. Organiskt material hjälper till att hålla in fukt som gör att mossa kan blomstra.

2

Ta bort mossa
Spraya drabbade områden med en högtryckstvätt för att få bort och ta bort mossa.

Använd en styv borste för att manuellt ta bort mossa. Den har inte omfattande rotsystem, så den är lätt att ta bort. Kasta lossad mossa i en sopbehållare. En plattkantad spade kan också användas för att manuellt ta bort mossa.

3

Använd en blekmedels- och vattenlösning för att skrubba de drabbade områdena om du har att göra med ett allvarligt mossaproblem. Blanda lösningen för att vara cirka 10 eller 20 procent blekmedel. Använd en sprayflaska av plast för att administrera blekmedlet. Blekmedlet motverkar ny mossa.

4

Spraya drabbade områden med en högtryckstvätt för att få bort och ta bort mossa. Använd först tvättmaskinen på en liten yta som ett test. Högtryckstvättar kan orsaka mycket skada om de inte används på rätt sätt. Spraya mossiga områden över asfaltfogarna i låg vinkel för bästa resultat. Använd en kvast för att rensa upp lossad mossa och släng den sedan i en sopbehållare.