Eftermontering av dikesavlopp i garagegolv

Skrapa toppen av den våta betongen så att den blir jämn med nivån på det befintliga garagegolvet
Skrapa toppen av den våta betongen så att den blir jämn med nivån på det befintliga garagegolvet och toppen av dikesavloppet.

Bostadsbyggnadskoder anger lutningen på ett nytt garagegolv för att säkerställa att vattnet rinner ut och bort från garaget. Om garaget ligger längst ner i en sluttning, eller om du använder vatten i garaget för att tvätta bilar regelbundet, kanske den minimala lutningen inte är tillräcklig för att ta bort allt vatten. Alternativt, om garaget är äldre, kanske golvet inte uppfyller specifikationerna för minimal lutning. Genom att eftermontera det befintliga golvet med en dikesbrunn kommer vattnet att rinna ut utan att pöla i ett hörn eller skada botten av garagets ram och gips.

1

Mät garagegolvet där du vill installera diket och knäpp två kritlinjer för att representera dikets yttre kanter. Avloppsbredden varierar, men 5 till 15 centimeter är typiskt för avlopp i ett bostadsdike.

2

Knäpp två extra krita linjer 10 centimeter på utsidan av den första uppsättningen linjer. Dessa är snittlinjerna. Du måste skära diket bredare än den faktiska avloppsbredden för att säkra avloppet med betong.

3

Såga längs båda utvändiga skärlinjerna med en betongsåg.

4

Bryt ut betongen mellan de två skärlinjerna med en hammare.

5

Ta bort betongskräpet från diket och gräv marken under till ett djup som är minst 8 centimeter djupare än dikets avloppsdjup.

6

Fyll botten av diket med 5 centimeter fyllsand och jämna ut sanden.

7

Bostadsbyggnadskoder anger lutningen på ett nytt garagegolv för att säkerställa att vattnet rinner ut
Bostadsbyggnadskoder anger lutningen på ett nytt garagegolv för att säkerställa att vattnet rinner ut och bort från garaget.

Montera avloppssektionerna i diket och säkra den enligt rekommendationerna på installationsbladet. Vissa avlopp kommer med stavar för att köra i marken med en klubba och andra vilar på sandbädden.

8

Justera den översta nivån på dikesavloppet. Vanliga dikesavlopp är gjorda av kraftig polyeten och har en "läpp" på båda inre övre kanterna. Läppen håller ett järngaller som inte kan vara högre än nivån på garagegolvet. Sätt gallret på plats och använd den platta kanten på en bräda, eller en kort rätsida för att säkerställa att gallret är plant, men att inga områden är högre än garagegolvet på någon sida.

9

Fyll dikets sidor med våt betong. Det bästa sättet att göra detta är att blanda små mängder förblandad betong med vatten enligt förpackningens anvisningar när du går. Använd en liten spade eller en betongspackel för att arbeta in den våta betongen i och runt diket, tryck och trampa den för att avlägsna lufthåligheter.

10

Skrapa toppen av den våta betongen så att den blir jämn med nivån på det befintliga garagegolvet och toppen av dikesavloppet. Låt betongen stelna i minst två veckor innan du kör ett fordon över den.