Hur kruka om en otymplig kaktus?

Taggig kaktus i en ny behållare utan att skada dig själv eller växten kräver rätt teknik
Att bråka en stor otymplig och taggig kaktus i en ny behållare utan att skada dig själv eller växten kräver rätt teknik.

Inomhus- och utomhuskaktusar i krukor kräver vanligtvis omplantering endast sällan. När kaktusens bas växer till inom 1,90 cm från krukkanten behöver plantan planteras om i en större behållare. Våren, precis innan plantorna börjar växa ut, ger den bästa omplanteringstiden för de flesta kaktusar. Att bråka en stor otymplig och taggig kaktus i en ny behållare utan att skada dig själv eller växten kräver rätt teknik.

1

Fyll krukan till en tredjedel med en kaktusjordblandning, som vanligtvis innehåller sand, krukjord och torvmossa. Välj en kruka en storlek större än den gamla behållaren. Välj en behållare som har dräneringshål på botten.

2

Lägg fyra eller fem tidningsark ovanpå varandra. Linda arken runt kaktusen och knyt dem löst på plats med garn. Tidningen förhindrar att spikarna fastnar i dig. Ta på dig ett par tunga handskar.

3

Lägg krukan på sidan och sätt in en murslev mellan jorden och krukaväggen. Skjut spackeln runt krukan, lossa jorden och arbeta försiktigt ut rotklumpen ur krukan.

4

Ställ kaktusen i den förberedda grytan, håll den med tidningen. Lägg till mer jord under rotklumpen, om det behövs, så att den sitter på samma djup som den växte på tidigare.

5

Fyll i runt rötterna med ytterligare jord. Ta bort garn och tidningspapper.

6

Vattna kaktusen ordentligt tills överskottet rinner från botten av krukan. Placera krukan på ett varmt, soligt område. Vattna igen när jorden torkar ut helt.