Hur planterar man om pappersvita?

Om långplanterade pappersvitor (narcissus tazetta) inte längre täcker landskapet med vita blommor
Om långplanterade pappersvitor (narcissus tazetta) inte längre täcker landskapet med vita blommor, är det dags att plantera om dem för att se en återuppvaknande av blommig tillväxt.

Precis när du tror att vintervädret har gjort din säsongsbetonade affektiva sjukdom till ett permanent tillstånd, trycker ljusa färgfläckar upp genom jorden för att påminna dig om att allt inte är förlorat. Druvhyacinter, solig gul krokus och krusiga vita pappersviter ger en explosion av förnyad energi för dig och din trädgård. Om långplanterade pappersvitor (narcissus tazetta) inte längre täcker landskapet med vita blommor, är det dags att plantera om dem för att se en återuppvaknande av blommig tillväxt. Du kommer att se din mentala hälsa och din trottoartilltal blomstra, och dina grannar kommer att tacka dig för en antydan till vår varje år.

1

Placera en trädgårdsknäljare längs området där pappersvitorna växer. Sen på våren, eller cirka åtta veckor efter att de sista blomningarna bleknat, är den bästa tiden att plantera om pappersvita lökar.

2

Kratta bort jorden från basen av en pappersvit växt med en murslev tills du avslöjar lökarna. Även om du kanske bara har planterat en lök på samma plats flera år tidigare, genererar lökarna en ny klump med lök varje år, vilket skapar en fylligare växt. Så småningom kommer de trånga växterna inte att få tillräckligt med näring eller ljus för att blomma.

3

Dra på trädgårdshandskar och lyft försiktigt plantan från marken genom att hålla den i basen av stjälkarna, precis ovanför lökarna. Fortsätt gräva upp lökar tills alla är borttagna.

4

Separera glödlamporna och kassera alla mjuka lökar eller lökar som uppvisar förfall.

5

Placera en trädgårdsknäljare längs området där pappersvitorna växer
Placera en trädgårdsknäljare längs området där pappersvitorna växer.

Bred ut ett 3- till 10,20 cm lager kompostrik jord över området där lökarna planterades. Bearbeta området och kombinera jorden genom att vända jorden flera gånger med en trädgårdsspade eller gaffel.

6

Tillsätt 9-6-6 gödselmedel i jorden och inkorporera gödselmedlet, odla det igen flera gånger.

7

Skjut in en lökplanterare i den nybearbetade jorden tills den är tre gånger så djup som glödlampan är bred och lyft sedan ut den och ta med jorden. Ställ planteringsmaskinen åt sidan.

8

Placera en separerad glödlampa i hålet med rotänden vidrör botten av hålet och den avsmalnande änden av glödlampan vänd uppåt. Fyll i hålet med den förskjutna jorden. Fortsätt gräva och plantera om tills alla separerade lökar är planterade.

9

Vattna lökarna varje vecka, se till att vattnet sipprar ner till ett djup precis under lökarna varje gång.