Hur återvinner man gamla behållare till upp och ner hängande planteringskärl?

Ner hängande planteringsmaskin
Du kan förvandla kasserade hinkar och andra plastbehållare till en upp och ner hängande planteringsmaskin, vilket skapar en hängande upp och ner trädgård utan kostnaden för den kommersiella versionen.

Spara pengar genom att ta kasserade föremål och förvandla dem till användbara trädgårdsredskap. Använd koncept från de nyaste trädgårdsmodena och trenderna för att skapa dessa föremål själv. Du kan förvandla kasserade hinkar och andra plastbehållare till en upp och ned hängande planteringskruka, vilket skapar en hängande upp och ner trädgård utan kostnaden för den kommersiella versionen.

1

Rengör insidan av en 5 gallon hink med tvål och vatten, om insidan är smutsig. Häll ett lock med blekmedel i hinken och fyll den sedan till hälften med vatten. Använd en svamp, trasa eller dina händer för att virvla blekvattnet runt hela hinkens insida. Detta kommer att döda alla mögelsporer eller andra organismer som kan skada dina växter. Häll ut vattnet och låt hinken lufttorka.

2

Placera hinken på marken upp och ned, med botten av hinken vänd mot dig. Skär ett 5,10 cm hål i mitten av hinkens botten med hjälp av en kartongskärare eller redskapskniv. Se till att kniven har ett fräscht blad för att göra det lättare att använda.

3

Skär en 7,60 cm fyrkant av skrotpapp. Skär ett V-format skåra från ena sidan av kvadraten, med början från kanten och slutar med spetsen i mitten av kvadraten. Denna skårade kartong kommer att hålla plantan på plats i planteringskärlet.

4

Rengör insidan av en 5 gallon hink med tvål
Rengör insidan av en 5 gallon hink med tvål och vatten, om insidan är smutsig.

Häng upp hinken från ett stadigt stöd, till exempel en gammal klädstångsstolpe eller en staketstolpe. Ta hänsyn till din växts solljusbehov när du väljer ett område på gården där du vill hänga planteringsmaskinen. Se till att du lätt kan nå ner i hinken från marken, eller skaffa en trappa pall för planteringssysslorna.

5

Placera den skårade kartongen i botten av hinken. Tryck plantans rötter genom hålet i botten av hinken, lämna stjälken och bladen utanför, hängande ner. Skjut skåran i pappen mellan rotklumpen och botten av hinken så att stjälken vilar i skåran och rotklumpen sitter ovanpå pappen.

6

Fyll hinken med krukjord, fyll de första 5 centimeterna för hand så att rotklumpen inte störs. Fyll hinken och lämna 5 centimeter utrymme på toppen.

7

Vattna hinken genom att rikta slangen mot den övre öppningen. Tillsätt vatten tills det rinner ut genom hålet i botten. Vattna växten minst två gånger i veckan, eller när jorden känns torr till ett fingers djup.