Dragsnöret på min push-klippare är låst

Startmotorn innehåller ett fjäderbelastat nav som snurrar motorns vevaxel
Startmotorn innehåller ett fjäderbelastat nav som snurrar motorns vevaxel och gräsklipparbladet när du drar i startlinan.

När en skjutgräsklippares dragsnöre, eller startrep, låser sig kan det betyda att motorn har ett problem, men det är vanligtvis inte fallet när olja tillsätts motorn regelbundet. På en rotorklippare är startmekanismen ansluten till klippbladet, och en ansamling av skräp på bladet kan göra det svårt att starta klipparen. Problemet kan också vara med rekylstartaren. Om inte motorn har fastnat bör du klippa efter några minuter.

Enkla fixar

Om du har en roterande gräsklippare och det var ett tag sedan du tittade under den, är det nu dags att rensa gammalt gräs och skräp från bladet och undersidan av huset. Små stenar kan fastna mellan bladets spindel och huset, vilket hindrar bladet från att vrida sig; eftersom bladaxeln är ansluten till vevaxeln så kommer inte startmotorn att svänga heller. Efter att klipparens undersida är fri, dra i startlinan samtidigt som du trycker ned bromsspaken på handtaget om en bromsspak finns. Om du glömmer att trycka ned bromsspaken samtidigt som du drar i startsnöret, kommer startmotorn inte att svänga och motorn startar inte.

Slut på olja

Startmotorn är då redo att skruvas tillbaka till motorhuset
Startmotorn är då redo att skruvas tillbaka till motorhuset.

Det är enkelt att glömma att fylla på olja till en fyrtakts gräsklipparmotor, och när den läggs till har kolven ingen smörjning och kan kärva. Om gräsklipparen får slut på olja medan den är i drift, är större reparationer det vanliga resultatet, men om det händer när motorn är kall och du försöker starta den, bör tillsats av mer olja frigöra kolven. Kontrollera oljestickan. Om det visar att vevhuset är tomt, tillsätt den rekommenderade oljan för din gräsklippare. Ta på dig läderarbetshandskar och tryck försiktigt klipparbladet tills det svänger, eller tryck på bladet från ett säkert avstånd med hjälp av en pinne. Efter att du kan snurra bladet fritt bör du kunna dra i startsnöret för att starta motorn.

Problem med rekylstarter

Om knivarna är rena och motorn har olja kan det vara rekylstartaren som är felet. Startmotorn innehåller ett fjäderbelastat nav som snurrar motorns vevaxel och gräsklipparbladet när du drar i startlinan. Fjädern kan binda eller till och med gå sönder, och det är möjligt för repet att korsa sig själv när det rullar tillbaka och fastnar. Att ta bort startmotorn från motorhuset är en enkel uppgift i de flesta push-klippare, även om i vissa andra motorkomponenter, såsom bensintanken, kan behöva tas isär samtidigt.

Reparation av rekylstartaren

Efter att du har lossat skruvarna som håller startmotorn mot motorhuset lossnar den bara. För att komma åt fjädern och startlinan, ta bort repet från navet och ta bort navet från rekylhuset. Detta bör göras med försiktighet eftersom fjädern fortfarande kan vara under spänning. Efter att ha bytt fjädern - om den uppgiften är nödvändig - linda navet tills hålet i mitten är i linje med hålet i huset. Håll det stadigt med en skruvmejsel, mata repet genom båda hålen, knyt en knut och låt navet sakta lindas upp för att linda upp repet. Startmotorn är då redo att skruvas tillbaka till motorhuset.