Hur man beskär Viburnum Opulus Roseum?

Viburnum opulus "Roseum" är en lövfällande buskekultivar som är uppskattad för sina runda
Vanligtvis kallad snöbollsbuske, Viburnum opulus "Roseum" är en lövfällande buskekultivar som är uppskattad för sina runda, vita blomklasar och spridande växtsätt.

Vanligtvis kallad snöbollsbuske, Viburnum opulus "Roseum" är en lövfällande buskekultivar som är uppskattad för sina runda, vita blomklasar och spridande växtsätt. Den växer bra inom det amerikanska jordbruksdepartementets växthärdighetszoner 3 till 8, där den når en mogen höjd på 8 till 12 meter med en spridning på 15 meter. Snöbollsbuskar är anpassningsbara och kommer att trivas med lite praktisk skötsel eller underhåll. Men de presterar bäst med enstaka beskärningar för att förbättra sin form och bladproduktion.

1

Mät upp 1 del blekmedel och 3 delar vatten i en hink. Blötlägg ett par vassa, robusta beskärningssaxar i lösningen i cirka fem minuter för att desinficera dem. Skölj dem väl och låt dem lufttorka före användning.

2

Beskär snöbollsbusken på försommaren för att uppmuntra fräsch, ny tillväxt. Vänta tills efter att blommorna bleknat. Skär ner de äldsta stjälkarna till marknivå, liksom alla stjälkar med en diameter mindre än 0,60 cm. Använd en ren såg för att ta bort de äldre grenarna om beskärningssaxen är för liten.

3

Beskär blomhuvudena när de enskilda blommorna bleknar från ljusrosa till en smutsig, ljus beige färg. Klipp av stjälken 0,60 cm ovanför ett par blad. Kasta de beskurna blomhuvudena i en kompostbehållare.

4

Liksom alla stjälkar med en diameter mindre än 0,60 cm
Skär ner de äldsta stjälkarna till marknivå, liksom alla stjälkar med en diameter mindre än 0,60 cm.

Tunna ut mitten av snöbollsbusken för att förbättra luftcirkulationen mellan grenarna. Klipp av sidoskott med en diameter mindre än 0,60 cm vid deras ursprungspunkt längs blygrenarna. Gör snitten vinkelrätt mot grenen.

5

Ta bort vattenpipar, eller sugkoppar, från snöbollsbuskens bas när de uppstår under hela året. Klipp tillbaka dem till deras ursprungspunkt. Förhindra uppkomsten av nya vattenpipar genom att vänta till sensommaren med att beskära.

6

Eliminera alla döda eller skadade grenar när de dyker upp under året. Klipp av grenarna vid basen och släng den beskurna grenen i en grön avfallsdunk istället för i en komposthög. Rengör din beskärningssax noggrant efteråt för att förhindra spridning av sjukdomar.

7

Skär ner hela snöbollsbusken till inom 15 centimeter från marken om den börjar se knasig eller föga tilltalande ut med åldern. Klipp tillbaka grenarna 2,50 cm ovanför en gaffel i blygrenarna för att bevara buskens naturliga form. Utför denna typ av beskärning inte mer än en gång vart femte år.