Hur beskär man en liten prinsessa?

Som varje prinsessa behöver japansk spirea "Lilla prinsessan" (Spiraea japonica "Lilla prinsessan") en
Som varje prinsessa behöver japansk spirea "Lilla prinsessan" (Spiraea japonica "Lilla prinsessan") en klippning då och då för att hålla den snygg och vacker.

Som varje prinsessa behöver japansk spirea "Lilla prinsessan" (Spiraea japonica "Lilla prinsessan") en klippning då och då för att hålla den snygg och vacker. När den blir cirka 61 centimeter hög, blommar denna lövfällande buske med små, delikata klasar av rosa blommor under senvåren och sommaren. För att uppmuntra fler blomningar och behålla en bra form och storlek, anta ett beskärningsschema. Little Princess växer bra i Sunset's Climate Zones 2 till 10, 14 till 21 och 32 till 41.

1

Klipp av blommorna efter att de bleknat, precis ovanför de första bladnoderna som finns under blomklasen. Denna praxis kallas deadheading och hjälper till att hålla busken blommande längre.

2

Beskär upp till en tredjedel av en liten prinsessa på senvintern eller tidig vår när bladknopparna sväller med tillväxten. Välj gamla, vedartade grenar, samt grenar som är för höga eller missformade. Tunna ut trånga områden för att skapa en mer enhetlig buske och hjälpa ljuset att nå mitten av busken. Klipp grenar med en beskärningssax, gör rena snitt på marknivå eller till önskad höjd, precis ovanför en lövnod.

3

Föryngra en övervuxen eller okontrollerad Little Princess på senvintern eller tidig vår när knopparna sväller med ny tillväxt. Använd en beskärningssax och klipp ner hela busken till marken. Det kommer att växa ut igen.