Hur förhindrar man solbränna på en trädstam?

Solbränna
Solbränna, eller solsköld, på trädbarken orsakar sprickor som öppnar ditt träd för insektsskador och sjukdomar.

Även om trädbarken inte verkar ömtålig, kan solens strålar vara lika skadliga för barken som för din hud i vissa situationer. Solbränna, eller solsköld, på trädbark orsakar sprickor som öppnar ditt träd för insektsskador och sjukdomar. Detta är vanligast på unga träd och träd med tunn bark vid årstidernas växlingar, när solen värmer stammen och får den att växa, och de mycket kallare nätterna dödar den nya vävnaden. Precis som att ta på solkräm och ta på en vit skjorta förhindrar en smärtsam solbränna, kan lite täckning vara bra för ditt träd också.

1

Knyt av änden på en rulle med stretchigt vitt papper eller trädlindning i tyg längst ner på stammen på trädet du vill skydda, så nära marken som möjligt på senhösten. Denna omslag är vanligtvis 3 till 10 centimeter bred och kommer på en rulle som är cirka 50 meter lång. Riv inte omslaget från rullen.

2

Linda materialet runt trädet i en uppåtgående spiral, håll omslaget tätt mot barken. Överlappa varje varv med ungefär en tredjedel när du går upp. Detta säkerställer att vatten rinner ner i trädet istället för att fastna mellan lindningsskikten och barken, vilket skapar fler problem än lindningen förhindrar.

3

Ta på en vit skjorta förhindrar en smärtsam solbränna
Precis som att ta på solkräm och ta på en vit skjorta förhindrar en smärtsam solbränna, kan lite täckning vara bra för ditt träd också.

Riv omslaget från rullen när du når en punkt precis ovanför trädets lägsta huvudgren.

4

Stoppa in änden under resten av omslaget. Klipp en annan bit av materialet tillräckligt lång för att knyta runt trädet, om du använder tygomslag, eller en längd av stretchig växtslips. Knyt materialet runt toppen av trädet för att säkra det.

5

Ta bort omslaget så fort det inte längre finns risk för nattfrost eller frysning. Detta förhindrar insekter från att flytta in mellan höljet och trädet och hindrar höljet från att trycka ihop trädet när det börjar sin tillväxtcykel på våren.

6

Linda in trädet varje höst i minst två år efter plantering eller tills trädets kapell är tillräckligt stor för att skugga stammen.