Hur vet man när ett prickly pear är mogen?

Även om du kan skörda päron innan de är helt mogna
Även om du kan skörda päron innan de är helt mogna, blir de inte lika söta.

Inte din vanliga fruktproducerande växt, kaktuskaktus (Opuntia polyacantha) växer i hela västra halvan av Europa. Den är känd för sin söta frukt som vanligtvis är redo att plockas från tidig vår till höst, beroende på sorten. Även om du kan skörda päron innan de är helt mogna, blir de inte lika söta. Vänta därför på flera tecken som tyder på att frukterna är helt mogna innan du plockar. Perfekt mognad varar dock bara en vecka, enligt University of California, så missa inte tecknen och möjligheten för den perfekta frukten.

  1. Lägg märke till om glochiderna, eller små ryggar, har fallit av. Fullmogna taggiga päron innehåller inte längre sina prickar. De är också lättare att skörda och förbereda.

  2. Se deras färg ändras från grön till en fast röd eller gul färg. Vid kommersiell skörd är detta den viktigaste indikatorn, och ofta enda indikatorn, på fruktens mognad.

  3. Krama ur de kakiga päronen försiktigt och försiktigt. Om de känns fasta är det ytterligare en indikator på att frukterna är helt mogna. Använd läderhandskar för detta steg som en försiktighetsåtgärd.

  4. Lägg märke till om blomhålorna ovanpå frukten plattar ut. Detta är också ett tecken på att päronen är helt mogna.

    Dricks

    Använd tång eller handskar för att vrida päron från kaktusen. Dra inte.