Hur planterar man en suckulent trädgård?

Nyckeln till en framgångsrik suckulentträdgård ligger i rätt sorts jord
Nyckeln till en framgångsrik suckulentträdgård ligger i rätt sorts jord och ljus.

Suckulenta trädgårdar, med växter som har feta löv och ovanliga former, lägger till intresse för vanliga landskap. Eftersom de ser exotiska ut kanske du tror att suckulenter är svåra att plantera och ta hand om. I verkligheten är suckulenter några av de enklaste växterna att odla. De trivs under förhållanden som andra växter skulle överväga försummelse. Nyckeln till en framgångsrik suckulentträdgård ligger i rätt sorts jord och ljus. När du väl bemästrar de grundläggande behoven är det bara att vattna då och då för att hjälpa dina växter att blomstra.

1

Välj en plats för din trädgård som får full sol till halvskugga. Se till att platsen får stark sol åtminstone en del av dagen, särskilt om din trädgård kommer att innehålla kaktusar.

2

Förbered utomhusträdgårdens befintliga jord, ta bort gräset och ogräset och bryt upp det med en spade. Om du byter ut jorden i din planteringsmaskin, ta bort den nu.

3

Skapa en snabbt dränerande, suckulentvänlig jord genom att kombinera lika delar vass byggsand; ett större, grovt material, som grus eller pimpsten, och antingen den befintliga trädgårdsjorden eller krukväxtblandningen. Häll materialen i ditt trädgårdsutrymme och blanda med spaden. Jämna ut ytan, men klappa inte ner.

4

Vattna tills jorden är helt fuktig
Vattna tills jorden är helt fuktig, vanligtvis inte mer än fem minuter, beroende på trädgårdens storlek.

Planera placeringen av dina suckulenter. Placera dem nära varandra om du vill ha en trädgård som omedelbart blir full. Placera dem flera centimeter från varandra om du vill ge växterna en möjlighet att växa och sprida sig. Tänk på att det kan ta några månader till några år för växterna att fylla trädgården helt, men det här alternativet sparar pengar på växter.

5

Vänta en hel vecka innan du vattnar din trädgård för att låta rötterna stelna och återhämta sig från transplantationsskador. Vattna tills jorden är helt fuktig, vanligtvis inte mer än fem minuter, beroende på trädgårdens storlek.

6

Vattna en till två gånger per månad under våren och sommaren och ungefär varannan månad under hösten och vintern. Kontrollera före vattning för att se till att jorden till största delen har torkat ut. Undvik övervattning för att förhindra rotröta.

7

Gödsla en gång på våren och en gång på midsommar. Använd en halvstyrka, fosforrik krukväxtgödsel, rekommenderar University of Minnesota.

8

Rensa regelbundet för att förhindra att oönskade växter stjäl vatten, näringsämnen och markutrymme från dina suckulenter.