Vad är en växt som ser ut som en buske och har klumpar av röda bär?

Flera havtornssorter ger röda bär
Flera havtornssorter ger röda bär, inklusive det italienska havtornet (Rhamnus alaternus), en glänsande vintergrön som blir upp till 15 meter hög.

Med sin oändliga variation av texturer, former och storlekar utgör buskar både ryggraden i ett landskap och hjälper till att definiera dess gränser. Buskar som producerar klasar av röda bär bidrar också med en ljus färgklick till trädgården. Många fruktproducerande buskar lockar också nyttigt djurliv som flyttfåglar till landskapet. När du väljer buskar med röda bär, tänk på placeringen, eftersom vissa arter kan tappa frukt och skapa en röra under.

Havtorn

Flera havtornssorter producerar röda bär, inklusive det italienska havtornet (Rhamnus alaternus), en glänsande vintergrön som blir upp till 15 meter hög. Härdig i US Department of Agriculture plant härdighet zoner 7 till 10, denna täta buske producerar röda bär på sommaren som åldras till svart. Den växer bra i full sol till halvskugga och torr till fuktig jord. Sorten "Variegata" blir inte lika hög och har grågrönt blad med vita kanter. Kaffebäret (Frangula eller Rhamnus californica) ger också röda till svarta bär. En infödd Kalifornien, denna rundade buske växer till 8 meter lång med en liknande spridning. Den är också härdig till zon 7. Sorterna "Eve Case" och "Leatherleaf" producerar båda större bär än arten.

Barberries

Röda bär
Dess lövfällande blad blir djuprött på hösten, och det producerar ett överflöd av små, röda bär.

Flera buskar i Berberis-släktet producerar klungor av röda bär, inklusive Nevins berberis (B. nevinii), en vintergrön som är endemisk för Kalifornien. Denna solälskande vintergröna blir 6 meter lång och bred och blommar med gula blommor. Den är härdig i USDA-zonerna 5 till 10. I naturen är Nevins berberis en utrotningshotad art. Den japanska berberisen (B. thunbergii) finns i en mängd olika storlekar och former, inklusive "Nana" (B. thunbergii-atropurpurea), en dvärg som blir 2 meter lång med en spridning på 3 meter. Denna lövfällande buske har rödlila lövverk och blommar med gula vårblommor, följt av röda bär.

Krusbär och vinbär

Många krusbärs- och vinbärsbuskar, alla medlemmar av släktet Ribes, producerar ätbara röda bär. Den rosa chaparral vinbär (R. malvaceum) är infödd på västkusten, från Oregon till Baja California. Denna lövfällande buske blir 5 meter hög och producerar rosa och lila blommor, följt av röda och lila bär. Den är härdig till USDA zon 5 och föredrar solig exponering. Den gyllene vinbären (R. aureum aureum) ger röda, gula och svarta bär. Dess inhemska livsmiljö sträcker sig från Sierra Nevadas till Klippiga bergen. Denna lövfällande buske blir 6 meter hög och kan trivas i en rad miljöer, från torr jord till stående vatten. Krusbäret på en sluttning (R. californicum) är endemiskt i Kalifornien och blir 5 meter högt. den föredrar delvis skuggade platser med fuktig jord och är härdig i zonerna 6 till 10.

Andra rödfruktiga buskar

Julbäret eller leksaken (Heteromeles arbutifolia) blir 12 meter hög med en spridning på 5 meter. Denna vintergröna lockar kolibrier med sina frön, som finns i rikliga kluster av klarröda bär. Julbär är infödda i Kalifornien och härdiga i USDA-zonerna 9 till 11. De tolererar en mängd olika förhållanden, från soliga till skuggiga exponeringar och torka. Fotinian (Photinia villiosa) blir från 6 till 20 meter hög och kan odlas som häck eller skärm. Dess lövfällande blad blir djuprött på hösten, och det producerar ett överflöd av små, röda bär. Fotinian är härdig i zonerna 4 till 9 och växer bäst på soliga platser med fuktig jord.