Hur planterar man napiergräs?

Välj en plats på din trädgård som får minst sex timmars solljus dagligen för att plantera napiergräs
Välj en plats på din trädgård som får minst sex timmars solljus dagligen för att plantera napiergräs.

Inhemskt i tropiskt Afrika växer napiergräs som en perenn i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 8 till 11, vanligtvis 3 till 4 meter högt. Detta lättskötta gräs har lila-svart löv och upprätt, taggiga växtvanor. Vissa sorter, som "Prince", blir upp till 6 meter höga. Du kan plantera napiergräs helst på våren eller hösten när temperaturen är mild.

1

Välj en plats på din trädgård som får minst sex timmars solljus dagligen för att plantera napiergräs. Vänd jorden i detta område 6 till 20 centimeter djupt med en trädgårdsgaffel, spade eller rorkult. Arbeta in 2 till 8 centimeter kompost för att förbättra jordens bördighet och dränering.

2

Vattna napier gräs efter plantering med 2,50 cm vatten
Vattna napier gräs efter plantering med 2,50 cm vatten.

Gräv ett planteringshål i den ändrade jorden. Hålet ska vara lika djupt och två gånger så brett som napiergräsets behållare. Placera flera plantor med 2 till 6 meters mellanrum, beroende på sort. Till exempel, placera "Princess" 2 till 3 meter från varandra, "Princess Caroline" 2,5 meter från varandra (referens 5) och "Prince" 5 till 6 meter från varandra.

3

Ta bort växten från behållaren. Skjut en kniv mellan jorden och behållaren om det behövs för att skilja de två. Ställ plantan, rotklumpen och allt, i mitten av hålet. Tamp jorden runt den för att fylla i hålet.

4

Vattna napier gräs efter plantering med 2,50 cm vatten. Lägg 5 centimeter kompost runt växten. Mulch är valfritt, men det hjälper jorden att behålla fukt; napier trivs i fuktiga jordförhållanden.