Hur planterar man blommor i ett skogsområde?

Gör en lista över de blommor som passar jordtypen
Gör en lista över de blommor som passar jordtypen och fukten i skogsområdet.

Om du har skogsområden på din fastighet kan du skapa en skuggig trädgård i dessa utrymmen. Innan du börjar din trädgård måste du förbereda området för blommor. Flera typer av ettåriga, perenner och lökar klarar sig bra i skogsområden i US Department of Agriculture Plant Hardiness Zones 8 till 10.

Eliminera Poison Ivy och Poison Ek

1

Köp en sprayherbicid efter uppkomst för giftmurgröna och giftek från en trädgårdsbutik. En vanlig ingrediens som ingår i herbicider för dessa växter är glyfosat. Andra ingredienser i sprayen kan vara imazapyr, fluazifop och triklopyr.

2

Bär skyddskläder som byxor, gummistövlar och en långärmad skjorta. Du bör också bära långa gummihandskar, skyddsglasögon och en vattentät mössa.

3

Följ noggrant anvisningarna på herbicidetiketten för att förhindra att sprayen vidrör andra växter eller din hud.

4

Applicera herbicidsprayen på sensommaren eller tidig höst.

Testar jord

1

Använd en förkromad eller rostfri spade, spade, murslev eller sond för att ta ett jordprov. En jordsond är det bästa verktyget för att få ett prov, men de kan vara dyra.

2

Ta 15,20 cm prover från flera delar av skogsområdet.

3

Innan du börjar din trädgård måste du förbereda området för blommor
Innan du börjar din trädgård måste du förbereda området för blommor.

Krama ordentligt en handfull av varje prov för att fastställa markfuktigheten. Använd "kännemetoden" för att avgöra om du har grov, måttligt grov, medium, måttligt fin eller fin jord. National Sustainable Agriculture Information Service tillhandahåller ett lättanvänt diagram om hur man bestämmer jordtypen med denna metod. Denna metod hjälper dig också att bestämma nivån av fukt i jorden.

Att välja blommor

1

Gör en lista över de blommor som passar jordtypen och fukten i skogsområdet. I allmänhet växer de typer av växter som skulle klara sig bra i ett skogsområde bra i skugga eller halvskugga och trivs i svagt ljus.

2

Välj ettåriga om du vill ha kontinuerlig färg i ditt skogsområde. Ettåriga som klarar sig bra i skuggade områden inkluderar begonia, fuchsior och impatiens. Till perenner, välj dagliljor, bergenia, förgätmigej och astilbeblommor.

3

Inkludera lökar på din lista över möjliga växter för området. Lökar som kan växa i skuggade områden inkluderar tuberösa begonier, krokus och vissa arter av tulpaner.

4

Starta växterna inomhus innan du överför dem till skogsområdet. Olika blommor har olika såningskrav, och det kan ta flera månader för dem att utvecklas innan du kan transplantera dem utomhus.

5

Rensa området från eventuellt skräp, skräp och busk innan du planterar. Använd trappstenar eller ärtgrus för att göra en promenadväg.

6

Tillsätt organiskt material i jorden som ruttnat gödsel, torvmossa eller kompost om jorden är sandig eller tung av lera.