Tallbark kompostmaterial och växter

Är din jordfuktighetsbevarande inte lika effektiv jämfört med användning av små nuggets eller strimlad
Om du väljer en stor klumpstorlek, till exempel 5 centimeter i kvadrat, är din jordfuktighetsbevarande inte lika effektiv jämfört med användning av små nuggets eller strimlad tallbarkkompost.

Mulching av din trädgård skapar en skyddande barriär mellan växterna och jorden; När den appliceras på rätt sätt bevarar både oorganisk och organisk kompost markfuktigheten och ger landskapet ett estetiskt tilltalande utseende. Tallbark används ofta som organisk kompost i trädgårdsbäddar. Säljs i olika former och storlekar, tallbarkkompost har både fördelar och nackdelar som du bör tänka på innan du sprider den över din trädgård.

Finstrimlad tall

Den strimlade tallbarkens ringa storlek gör den lätt att applicera i trånga utrymmen, som nyskottade rabatter och grönsaksträdgårdar med ömma skott som ligger tätt ihop. Att tvinga fram stora kompostbitar mellan slanka plantor kan orsaka skador på deras yttre celler, och detta inbjuder sjukdomar och skadedjur till den omogna trädgården. Med en smidig hand kan du sprida de små tallbarkbitarna runt varje planta för bästa täckning utan risk för skador på växtstammar.

Tallbarkklumpar

Dina växter får den extra fördelen av en framtida jordvårdare med användning av fin eller strimlad
Dina växter får den extra fördelen av en framtida jordvårdare med användning av fin eller strimlad tallbarkkompost.

Barkkompost kommer också i solida nuggets tillverkade i små till stora storlekar. Den största fördelen med stora mulchbitar är nedbrytningsfaktorn - täta klumpar tar längre tid att bryta ner i trädgårdsmiljön. Med idealiska förhållanden håller tallbarkkompost i nuggetform i mer än en växtsäsong. Större växter, som buskar och träd, har stor nytta av ett 2- till 7,60 cm lager av tallbark i storleken nugget. Nuggets kommer i olika färgade färger, vilket gör att din trädgårdskompost kan lägga till ytterligare en unik nyans för att komplettera bladverket, blommorna och frukterna.

Dubbel plikt

Dina växter får den extra fördelen av en framtida jordvårdare med användning av fin eller strimlad tallbarkkompost. Efter att komposten har använts för säsongen, gör en enkel jordbearbetning att du kan flytta in den lätt nedbrutna tallbarken i markstrukturen. När komposten bryts ner släpper den ut sina näringsämnen tillbaka i jorden för att skapa rikare jord. Om din trädgårds pH är för alkaliskt för just dina växter, ändrar tallbarkkompost pH något till ett lägre värde. När den gamla komposten har bearbetats i trädgården kan du sprida ny kompost över matjorden.

Nugget nackdelar

Du bör överväga två huvudsakliga nackdelar med nugget tallbark kompostmaterial. Om du väljer en stor klumpstorlek, till exempel 5 centimeter i kvadrat, är din jordfuktighetsbevarande inte lika effektiv jämfört med användning av små nuggets eller strimlad tallbarkkompost. Utrymmen mellan nuggets exponeras lättare för luften, vilket orsakar ökad avdunstning. Denna nugget mulch fungerar också bättre på platt mark, snarare än på en sluttande trädgårdsbacke. Klumparnas täthet gör att de flyter tillsammans med avrinning av regnvatten; du kan hitta din kompost rinner ner i ett avlopp från ett sluttande område som är benäget att röra på sig.