Hur bygger man en rustik bubblerfontän?

En bubbelfontän gjord av ett gammalt vinfat ger rustik charm utöver de fridfulla ljuden av rinnande vatten
En bubbelfontän gjord av ett gammalt vinfat ger rustik charm utöver de fridfulla ljuden av rinnande vatten.

En rustik bubblande vattenfontän kommer att lägga till en touch av lugn till din trädgård och kommer snabbt att bli fokuspunkten på din bakgård. En bubbelfontän gjord av ett gammalt vinfat ger rustik charm utöver de fridfulla ljuden av rinnande vatten. Designen på denna bubblerfontän begränsas endast av din fantasi, eftersom många rustika delar kan implementeras. För denna guide kommer vi att använda ett gammalt vinfat, och du bör kunna montera det på en eftermiddag.

Konstruktion

1

Välj en plats på din bakgård eller trädgård för fontänen. Platsen måste vara jämn och tänk på att en nätsladd måste gå från fontänen till ett utomhusuttag.

2

Placera det halva vinfatet på din plats med den öppna sidan uppåt. Borra ett 3,80 cm hål i vintunnan cirka två tum från marken. Nätsladden till pumpen kommer att passera genom detta hål.

3

Fodra insidan av vinfatet med dammfodret. Stå inuti vintunnan och tryck linern platt mot botten med fötterna. Dra sidorna av linern uppför innerväggarna av pipan och fäst den på plats med häftklamrar vid kanten.

4

När dammfodret är helt häftat på plats längs den inre omkretsen av vinfatet, använd en sax för att klippa bort överflödigt material som hänger över kanterna. Klipp av fodret nära häftklamrarna för att få ett rent, jämnt resultat.

5

Placera stenar runt basen av vinfatet för att förstärka det rustika utseendet på fontänen
Placera stenar runt basen av vinfatet för att förstärka det rustika utseendet på fontänen.

Placera dammpumpen inuti vintunnan. Placera dammpumpen på tegelstenar tills toppen av vattentillförselröret är 2,50 cm under kanten på vinfatet.

6

Skär en 2,50 cm slits genom dammfodret där den är i linje med hålet på sidan av tunnan. Dra försiktigt nätsladden från dammpumpen genom denna skåra och ut genom hålet på sidan av tunnan. Applicera en riklig mängd silikontätningsmedel på skåran i dammfodret för att skapa en vattentät tätning.

7

Skär en cirkel med en diameter på 7,60 cm från dammfodret. Skär en 2,50 cm slits i denna cirkel med 7,60 cm diameter. För nätsladden genom skåran i denna cirkel så att cirkeln sitter mot den yttre väggen av vinfatet som täcker utsidan av hålet. Applicera en pärla av silikontätningsmedel runt utsidan av hålet och tryck in cirkeln med en diameter på 7,60 cm i den. Fäst cirkeln på cylindern med häftklamrar och applicera mer silikontätningsmedel på skåran för att skapa ytterligare en vattentät tätning. Vänta tills silikontätningen torkar enligt tillverkarens instruktioner.

8

Fäst det bubblande fontänhuvudet på den övre änden av vattentillförselröret och fyll sedan vintunnan med vatten.

9

Slå på dammpumpen och justera det bubblande fontänhuvudet tills fontänen når önskad höjd.

10

Placera stenar runt basen av vinfatet för att förstärka det rustika utseendet på fontänen. Strategiskt placerade stenar kan också dölja den elektriska sladden.

11

Lägg till flytande vattenväxter till fontänen för att ge den ett mer naturligt utseende. Dessa växter hjälper också till att hålla vattnet rent.