Hur bygger man en planteringsbädd med fuktspärr?

Att bygga en upphöjd planteringsbädd med fuktspärr gör det möjligt att trädgårda i ett område med blöt jord
Att bygga en upphöjd planteringsbädd med fuktspärr gör det möjligt att trädgårda i ett område med blöt jord.

Att bygga en upphöjd planteringsbädd med fuktspärr gör det möjligt att trädgårda i ett område med blöt jord. Ett gruslager i botten av krukan och jord med högt organiskt värde förhindrar vattenansamling och minskar risken för att trädgårdsjorden blir för mättad. Att bygga upphöjda planteringssängar är ett enkelt projekt som kräver grundläggande konstruktionsfärdigheter och några förnödenheter tillgängliga i en järnaffär.

1

Leta upp ett soligt område med plats för att bygga upp höjdsängen. Markera platsen för trädgården på marken med pålar.

2

Ta bort jord från mitten av bädden och 15 centimeter förbi de markerade kanterna till ett djup av 10 centimeter. Reservera den borttagna jorden.

3

Klipp till 25 cm breda plankor så att de passar planteringsbäddens fyra sidor. Montera plankorna för att göra en kvadratisk eller rektangel planteringsmaskin0 kg tre spikar genom var och en av hörnfogarna för att hålla samman strukturen.

4

Klipp till 25 cm breda plankor så att de passar planteringsbäddens fyra sidor
Klipp till 25 cm breda plankor så att de passar planteringsbäddens fyra sidor.

Fyll jord runt kanten på trädgårdsbädden för att fylla i luckan som gjordes under installationen 0 kg metallstödspålar 2 meter från varandra runt omkretsen av strukturen så att de ligger tätt mot plankorna.

5

Lägg till 8 centimeter grus på insidan av planteringsbädden för att fungera som en fuktspärr och förhindra stående vatten i trädgårdsjorden.

6

Fyll krukan med en blandning av högkvalitativ trädgårdsjord och kompost i förhållandet 1:1 för att öka jordens vattendränerande egenskaper.