Hur bygger man en träskliknande trädgård?

Vattna trädgården ofta för att hålla jorden fuktig
Vattna trädgården ofta för att hålla jorden fuktig och främja sund tillväxt av dina träskträdgårdsväxter.

Många trädgårdsmästare upptäcker glädjen i att odla växter i sin naturliga miljö för att framhäva deras skönhet och främja användningen av inhemska växter i landskapet. Myr eller träskliknande trädgårdar blir allt vanligare av just den anledningen. Dessa trädgårdar ger karaktär till din trädgård samtidigt som de drar fördel av våta områden som inte kan stödja traditionella blommor och grönsaker. Myr- och sumpträdgårdar har växter som trivs i fuktig jord och är ett effektivt sätt att införliva inhemska växter i din trädgård. Att bygga sängen är förvånansvärt enkelt men kräver lite grävning och flyttning av jord.

1

Välj ett naturligt vått område för din träskliknande trädgård för bästa resultat. Även om du kan skapa en från relativt torra områden, kan det vara en utmaning att hålla den fuktig. Leta efter områden som förblir våta på våren - vanligtvis i skuggade eller delvis skuggade områden.

2

Markera konturerna av den önskade bädden med krita eller mjöl. Storleken och måtten är upp till dig, men en rektangulär säng är lättare att skapa.

3

Ta bort den befintliga jorden från området genom att gräva till ett djup av 8 till 25 centimeter. Placera jorden på en presenning medan du arbetar.

4

Fodra botten och sidorna av sängen med en poolliner av plast. För små myrträdgårdar kan du använda en plaskdamm för barn som bas.

5

Strukturen på växtens bladverk för att lägga till visuellt intresse för trädgården
Variera storleken, formen och strukturen på växtens bladverk för att lägga till visuellt intresse för trädgården.

Ta bort rötter, stenar och annat skräp från jorden. Ändra det med generösa mängder väl ruttnat gödsel eller kompost för att skapa rik, organisk jord som liknar den som förekommer naturligt i myrar och träsk.

6

Fyll igen hålet med jorden några centimeter åt gången. Trampa ner jorden genom att gå på den för att kompaktera den. Tillsätt mer jord och upprepa processen tills din myrbädd är fylld. Du kan ha överskott av jord på grund av att du lägger till ändringar, men arbeta så mycket av det tillbaka i hålet som du kan.

7

Klipp bort överflödigt dammfoder med en redskapskniv, eller dölj kanterna på pooler eller andra bassänger som du använde för basen av trädgården. Placera vackra stenar eller dekorativa stenar runt omkretsen och stoppa in jord i sprickorna och springorna. Detta ger plats för att plantera små vattenälskande växter.

8

Plantera inhemska myr- och träskväxter direkt i jorden, eller köp växter för myrträdgårdar. Placera höga växter i bakgrunden för trädgårdar sedda från en vinkel eller i mitten för trädgårdar sedda från flera vinklar. Detta ger höjd och djup till trädgården. Följ med medelstora växter och avsluta med små växter nära framsidan av trädgården.

9

Variera storleken, formen och strukturen på växtens bladverk för att lägga till visuellt intresse för trädgården. Några få blommor, som vild iris (Iris missouriensis), träskmalva (Hibiscus coccineus) eller vattencanna (Canna europeanallis variegata) sätter ljusa färger på din trädgård. Svart magisk taro (Colocasia esculenta) lägger till mörka, hjärtformade blad på vinröda stjälkar.

10

Vattna trädgården ofta för att hålla jorden fuktig och främja sund tillväxt av dina träskträdgårdsväxter.